Herkullinen kesäilta kaivossa

Savonlinnan Puistokadulla, torisillan kupeessa sijaitseva Ravintola KAIVO tarjoaa asiakkailleen lounasta ja À la carte -annoksia upeassa järvinäköalassa.

Ravintolan olemassaoloa ei paljoa ulkopuolelta huomaa, joten etenkin ulkopaikkakuntalaiselta se jäänee valitettavasti huomaamatta. Todella vähän oli porukkaa syömässä.

Ei jakseta Maijun kanssa syödä kauheasti, joten nautitaan yleensä yhteinen alkuruoka. Tällä kertaa valinnaksi osui lähiseudun kuhasta tehty tartar, kurkku-fenkolisalaattia, talon leipää ja tillimajoneesia.

Tartar!

Tartarpihvi on raakana syötävä liharuoka, jossa liha on jänteistä ja kalvoista irti raaputettua, hienoksi hakattua tai jauhettua lihaa. Vielä pari vuotta sitten olisi jäänyt syömättä, mutta ei enää. Ei tuo kuitenkaan ollut mikään ihmeellinen, mutta ei huonokaan.

Pääruokana nautin Kaivon Iso-Keisarin, jossa oli kanan rintafilettä ja pekonia, romaine-salaattia, talon oma caesar-kastike, parmesanjuustoa ja krutonkeja. Kastiketta oli turhan vähän ja krutongit kuivahkoja. Muuten oikein onnistunut annos.

Kannoo!

Maiju nautti vuohenjuustopastaa, jossa oli pappardelle tuorepastaa, viinitarhurin juustoa ja yrttinen artisokka-viherparsa-kirsikkatomaatti paistos.

IMG_2388Pasta maistui oikein kypsälle ja maukkaalle, tomaattinen maku ei ollut liian voimakas. Vuohenjuusto päällä oli herkullista, eikä viinitarhurin juustokaan huonoa ollut. Parsa oli myös oikein rapeaa ja tomaatit, no, tomaatteja. Kaiken kaikkiaan annos oli houkutteleva, sopivan täyttävä ja taltutti pastan-nälän pitkäksi aikaa.

Esteettömyys ei ollut mitenkään ravintolan vahvin osa-alue. Ravintolan luiska alkaa nurmikolta ja sen alussa on kynnys. Suurelle terassille ei pyörätuolilla ole mitään asiaa.

Loppuun täytyy mainita, että oma ruokailuni maksettiin ravintolan puolesta, Maijun ei. Se ei kuitenkaan vaikuttanut arvosteluuni millään tavalla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa