SuomiLOVE – Hyvä ohjelma ja hieno kokemus

TV2:n Kultaisella Venlalla palkittu musiikkiviihdeohjelma SuomiLOVE herätti rakkaustarinoidensa myötä suuria tunteita kansassa. Yksi sarjan sadasta tarinasta oli minun ja Tuiskun tarina.

Kaikki ohjelmaan liittyvä sai alkunsa keväällä, kun näin tv:ssä SuomiLOVE-mainoksen. Heitin vähän leikillä, että tuohon pitää hakea. Meidän tarinaan liittyy vahvasti Juha Tapion Meillä on aikaa, jota kuuntelimme tahoilamme, kun meidän yhteistä taivalta yritettiin estellä. Tuisku sitten näppäili innokkaana tuon tarinan hakemukseen.

Tuon juttu jäi unholaan, kunnes kesäkuussa saimme puhelun, että meidät on ohjelmaan valittu. Ensimmäinen ohjelmaan liittyvä kuvaus tehtiin kotonamme kuun puolessa välissä. Vaikka jännitän paljon yleensäkin, niin tuo jännitys meni kaiken yli. Kuvaustiimi oli kuitenkin ihana ja jännitys karisi nopeasti.

Ei todellakaan tv:tä katsoessa arvaisi, että miten paljon yhtä ohjelmaa kuvatessa tarvitsee ihmisiä, kalustoa ja suunnittelua. Hienoa oli seurata miten kaikki tuo toimii niin sulavasti.

Studio-osuus kuvattiin Helsingin Pasilassa YLEn studiolla aivan elokuun lopulla. Tuo jännitti vielä enemmän kuin edellinen kuvaus, sillä paikalla oli yleisöä, live-bändi, Juha ja muita esiintyjiä. Päivän kaikki kuvaukset kestivät yhteensä viisi tuntia, vain muutamalla tauolla. Miten monta kertaa nuo pätkät kuvattiinkaan uudelleen ja uudelleen.

Suomilove studio
Studio
Me studiolla.
Me studiolla.
Juontajat Marja Hintikka ja Ilkka Villi.
Juontajat Marja Hintikka ja Ilkka Villi.

Meitä kohdeltiin paikalla hyvin, juomaa yms tarjoiltiin. Vähän hyvittelyn makuahan tuossa oli, sillä katsomoja rakentaessa ei oltu ajateltu ollenkaan pyörätuoleja. Jouduimmekin katsomon viereen ”piiloon”, emmekä näkyneet ruudussa kuin oman pätkän aikana. Sieltä toisaalta näki hyvin tuotannon toimintaa eri tavalla.

Ohjelma tuli lopulta ulos tammikuun ensimmäisenä lauantaina. Jännitys oli taas huipussaan ennen h-hetkeä, jännää oli nähdä itsensä tv:ssä. Hienoa työtä olivat tehneet ja pätkä herätti suuria tunteita yleisössä. Positiivista palautetta ja median huomiotakin.

SuomiLove konsertti Lahdessa

Saimme kutsun tammikuun viimeisenä päivänä Lahden Sibeliustalossa järjestettyyn SuomiLOVE loppukonserttiin, joka nähtiin suorana (tai ainakin melkein) Yle TV2:lla. Tuolloin päästiin aivan eturiviin, josta saatiin koserttia seurata. Toki harmittaa, että meidän biisiä ei siellä kuultu.

Me ja Aleksi Sariola
Me ja Aleksi Sariola

Kaiken kaikkiaan kokemus oli todella huikea. Ei kaduta yhtään ohjelmaan hakeminen. Kiitos kaikille mukana olleille!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa