Unelmista totta: Näin päädyimme saman katon alle

Rakkaus voittaa kaikki esteet, siitä kertoo tämä juttu. Syksy on minulle aikaa, joka herättää suuria tunteita laidasta laitaan. Tämä johtunee siitä, että syksyllä elämässäni on tapahtunut paljon mullistavia asioita.

Viimeksi kirjoitin seitsemän vuoden takaisesta ajasta, joka oli todella rankka henkisesti. Se oli kuitenkin myös aikaa, jolloin kasvoin henkisesti todella paljon.Tällä kertaa muistelen syksyä 2013, kun taistelimme Maijun kanssa muuttamisesta yhteen. Neuvottelut muutosta vaativat aikaa ja myös rahaa, sillä avuksi tarvittiin asianajajaa.

Rakkaus!

Tavattiin Maijun kanssa ensimmäisen kerran livenä kesäkuussa 2013, kun matkustin hänen luokse Ilomantsiin. Sen jälkeen käytiin selvittämään, että miten seuraavat tapaamiset onnistuisivat. Ne saatiin onnistumaan niin, että Maijun kotikaupunki maksoi silloisesta hoitoringistäni vastanneelle yritykselle hänen avustamisestaan. Myönnetyt avustajatunnit riittivät kahteen viikonloppu vierailuun kuukaudessa.

Elokuussa päätimme tehdä asialle jotain ja aloimme suunnitella tulevaisuutta saman katon alla. Se ei ollutkaan niin yksinkertaista, että kaksi ihmistä päättää muuttaa yhteen. Ei 2010-luvun Suomessa, jos ne kaksi tarvitsevat henkilökohtaista apua. Tämän jälkeen aiemmin mainittu yritys ei voinutkaan enää avustaa Maijua. Rahaa olisi pitänyt saada enemmän.

Esteenä oli siis kaksi kaupunkia, yksi firma ja suurimpana tietenkin raha. Monen palaverin jälkeen marraskuussa saapui se toivottu päätös. Eikä mennyt kirjeen saapumisesta monta päivää, kun Maiju saapui junalla luokseni. Syksyn aikana olimme nähneet vain pari kertaa.

Tuo syksy oli myös raskas, mutta vahvisti meitä ja suhdettamme. Tässä taistelussa rakkaus voitti rahan. Minä sain rinnalleni ihmisen, jota olin toivonut kovasti. Vaikeina aikoina ajattelen tätä asiaa ja muistan, että miten yhdessä voidaan selvitä hyvinkin vaikeista asioista.

Toivottavasti tämä monelle varmasti jo tuttu tarinamme innostaa kaikkia uskomaan mahdottomalta tuntuviin unelmiinsa. Älä siis koskaan anna periksi, unelmista voi tulla totta.

Tarina oli myös ensimmäisen SuomiLOVE kauden jaksossa 7 (27 min kohdalla).

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa