Carcassonne-lautapeli on loistavaa ajanvietettä

Lautapelit ovat meillä kovassa käytössä ja pelattua tulee lähes päivittäin. Välillä pelataan Maijun kanssa kahdestaan, mutta yleensä myös avustajat otetaan mukaan peliin, sillä läsnäolo on kuitenkin välttämätön useimmissa peleissä.Kaapista löytyy paljon erilaisia pelejä, kuten Menolippu, Imhotep, erilaisia Monopolyja… Tällä hetkellä ylitse muiden on kuitenkin Carcassonne, jota pelataan päivittäin.

Klaus-Jürgen Wreden suunnittelema Carcassonne, joka on nimetty eteläranskalaisen linnoitetun Carcassonnen kaupungin mukaan. Peliä voi pelata 2–5 pelaajaa ja yli 10-vuotiaille suunnatun pelin kesto on 30–90 minuuttia.

Suomessa vuoden perhepeliksi vuonna 2004 valitussa Carcassonnessa pelilaatoilla rakennetaan keskiaikaista kaupunkiympäristöä, joka sisältää peltoja, teitä, kaupunkeja ja luostareita. Pelaajat laittavat vuorollaan laatan ja halutessaan sijoittaa sille pelinappulan.

Carcassonneen on saatavana erilaisia lisäosia. Osa on itsenäisiä pelejä, jotka eivät edellytä peruspeliä, osaa ei voi pelata ilman peruspeliä. Lisäosien sääntöjä ja ominaisuuksia voi ottaa peliin myös osittain ja soveltaen, vaikka ottaisikin kaikki pelilaatat käyttöön.

Carcassonne on loistavaa ajanvietettä, joka tempaa mukaansa. Erilaisia versioita pelissä on paljon ja voisi sanoa, että siinä on monta peliä samassa. Suosittelen!

IMG_0958

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa