Kalastajan kojulla syömässä hyvää ruokaa

Savonlinnan Kauppatorilla sijaitseva Kalastajan koju on lähes 200 asiakaspaikkainen muikkuravintola. Viime kesäksi veden päälle laajennettu ravintola on hyvin esteetön.Käytiin ravintolassa ensimmäistä kertaa sunnuntaina. Ravintolan valikoima koostuu lähinnä paistetuista muikuista, joita saa perunalla, salaatilla… Valikoimasta löytyy muitakin kaloja ja makkaraakin. Koko seurueelle siis löytyy vaihtoehtoja.

Minä valitsin ruoaksi paistetut muikut, salaatin aurajuustolla ja kojun dippikastikkeen. Muikut olivat todella rapeita ja niihin sopi yllättävän hyvin aurajuusto. Juomaksi Kalastajan kojun luomu Pils -olut, joka on muuten gluteeniton. Yllättävän hyvä oli tuokin.

IMG_0990

IMG_0986

Maiju söi ehkäpä jopa perinteeksi muualla tulleen Fish & Chips -annoksen remoulade-kastikkeella. Hauesta valmistettu annos on gluteeniton. Oikein maistuva annos, jonka kruunasi cokis.

IMG_0992

Ravintola oli siisti ja palvelu hyvää. Annokset maksettiin jo tilatessa ja ruokaa ei tarvinnut kauaa odottaa, vaikka asiakkaita oli paljon. Hinnaksi koko lystille tuli noin 35 euroa, ei paha laatuunsa nähden. Upean sään johdosta miinuksena voisi sanoa. että lasitettu terassi oli kuin sauna.

Kalastajan kojulla kannattaa vierailla, jos liikkuu sillä suunnalla. Ympäristön ketju ravintolat jää kauas taakse.

IMG_0994

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa