Ompeluhommia sekä virheasentojen korjaamista – ”tyhmyydestä saa maksaa”

On taas aika viikoittain ilmestyvän raportin, jossa käydään läpi menneen ajan tapahtumat. Viikkoon mahtui paljon kaikenlaisia asioita, kuten ompeluhommia sekä virheasentojen korjaamista.

Viikon aluksi sain käyttöön edellisellä viikolla apuvälinekeskuksessa valmistetut lepolastat, joiden avulla pidetään sormia ja rannetta suoremmassa. Näistä on ollut paljon hyötyä jo näin lyhyessä, se on ihan pakko myöntää. Vaikka näyttävätkin aika vammaiselta. 😉

Olisinpa ollut viisaampi jo vuosia sitten ja hommannut tämmöiset lepolastat. Näin toimimalla ei olisi näin pahat virheasennot ehtinyt tulemaan ja elämä olisi paljon helpompaa. Tyhmyydestä saa maksaa. Älkää siis ottako minusta mallia tässä asiassa.

Lastat käsissä.

Topi ihastelemassa lastoja.

Tällä viikolla on tullut painittua itsensä kanssa sisällä jumittamisen takia. On nimittäin alkanut jo itseä ärsyttämään jatkuva tekosyiden keksiminen, että miksi en lähde ulos. Lauantaina oli kylmä tuuli, mutta lähdettiin siitä huolimatta käymään Lidlissä. Heti raikkaan ilman nauttimisen jälkeen oli parempi mieli.

Laitaatsillan telakka ja Saimaa.

Lauantaina aamulla puolestaan keittiössämme kokoontui lukukerho. Maiju aloitti lukemaan Walt Disneyn elämänkertaa ja minulla on nyt luennassa Läpi helvetin : Marko Jantusen tarina. En lukenut vuosiin kirjoja, mutta Kimi Räikkösen kirja innosti taas lukemaan. Lukeminen kannattaa, sillä se sivistää.

Luetaan kirjoja.

Kääntölakana on kätevä

Onnea on kätevät avustajat. Tiistaina ommeltiin nimittäin uusia kääntölakanoita, joilla meidän kääntäminen vuoteessa on avustajalle helpompaa ja meille miellyttävämpää. Sanoisin jopa, että parempia saatiin kuin ostettuna.

Kääntölakana on apuväline, jota käyttää avustaja, joten niiden kustantaminen kuuluu itselle. Moni varmasti jättää ne tämän vuoksi hommaamatta. Ehkä yhteiskunnalle tulisi lopulta halvemmaksi kustantaa tämmöisetkin, sillä esimerkiksi hajonnut selkä ei ole halpa juttu.

Kääntölakana päässä.

Välillä pienen sammakkoeläimen pitää käydä myös kylvyssä. Topi huomasi taas tämän asian, kun joutui ämpäriin lillumaan. Tällä kertaa kaverina kylpyyn pääsi Maire-marsu. Vesi oli kuulemma liian kylmää.

Topi ja Maire ämpärissä.

Topi roikkuu kuivaustelineessä.

Ruoka on yksi elämän hienoimmista asioista ja tietenkin sen valmistaminen. Tälläkin viikolla on tullut kuvattua taloudessamme valmistettuja ruokia ja myös herkkuja. Kuviin on päässyt muun muassa pekoniset makkaraperunat, gluteenittomat letut sekä juustokakku lasissa. Linkeistä avautuu reseptit.

Ihanan rasvaiset makkaraperunat.

Juustokakku lasissa.

Gluteeniton lettu.

Kuten raportista voit lukea niin tähän viikkoon mahtui aika paljon kaikenlaisia asioita. Viikko tuntui tylsältä, mutta näin kirjoitettuna huomaa ettei se sitä ollut. Miten sinun viikkosi kului?

Lopuksi haluaisin toivottaa tämän rennon kuvan myötä kaikille oikein hyvää tulevaa viikkoa.

Otetaan rennosti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa