Pääsiäinen kului grillaten ja ulkoillen – Mitä muuta viikkoon mahtui?

Pääsiäisviikko on yleensä hiljentymisen aikaa, mutta kohonneet lämpötilat ja ihana aurinko ovat ajaneet liikkumaan. Viikkoon on mahtunut ulkoilua, grillaamista ja paljon muuta.Maanantaina päätin aloittaa ihan oman ulkoiluhaasteen, jossa lupasin käydä joka päivä ulkona seuraavan 150. päivän aikana. Päätin ulkoiluksi laskettavan puolen tunnin happihyppelyn. Ilmeisesti hullun hommaa on tälläistä luvata, mutta näin ei ainakaan tule jumittuneeksi sisälle. Lupaukset nimittäin pidetään.

Kuluneen viikon aikana kevään tulo on edennyt hurjaa vauhtia ja lämpötilat ovat mittarissa nousseet jopa viiteentoista asteeseen. Olen liikkunut siis paljon. Kevään tullen on niin kätevä ajaa sähköpyörätuolilla asioille ja vähän muuallekin. Elinpiiri laajenee huomattavasti, kun voi vain lähteä miettimättä taksien kulkemista.

Poukkusalmen sillalla.

K-supermarket Eväskellarin pihassa.

Kesän ensimmäiset kahvit ulkona.

Kilometrejä kertyy.

Pääsiäinen grillaten sekä ulkoillen

Pääsiäinen sattui tänä vuonna todella myöhäiseen ajankohtaan. Yleensä pääsiäisen aikaan on ollut luntakin paljon, mutta nyt näilläkin leveysasteilla kukkivat jopa sinivuokot. Nämä löytyivät viereisen kerrostalon pihasta.

Sinivuokot jo kukkivat.

Kerrostalon pihassa meillä on hieno grillikatosta, jota taloyhtiön asukkaat käyttävät todella vähän. Viime vuonna ehkä käytettiin yhden kerran talkoiden aikana. Pihasta löytyy myös savustuspönttö, jota olen ajatellut kokeilla kesän aikana.

Maijun ideasta päätimme aloittaa pääsiäisenä grillikauden. Ei oltu käytetty grillikatosta kertaakaan, vaikka ollaan asuttu tässä kerrostalossa kohta neljä vuotta. Pitkäperjantain kunniaksi grillissä valmistui hiillosmakkaraa ja perunanyyttejä. Ihan parasta pääsiäisruokaa!

Pietari grillikatoksessa.

Makkara ja  perunoita folion sisällä.

Liekit tulipesässä.

Maiju ja Topi.

Rakkaan Maijun syntymäpäiviä vietetään ensi viikon tiistaina. Sen kunniaksi leivoin viikonlopun aikana gluteenitonta voileipäkakkua, jonka pääraaka-aineena oli kinkku. Yhdistin täytteeseen kinkkusuikaleet, salsaa sekä tuorejuustoa. Hyvää ja herkullista Maijun toiveiden mukaan.

Voileipäkakku synttäreille.

Ostettiin edellisenä viikonloppuna naudan jauhelihaa tarjouksesta. Päätimme valmistaa siitä lauantaina yllättäen lasagnea kattilassa. Tämä ruoka on niin hyvää, että sitä tulee valmistettua usein. Milloinkohan tuohon ruokaan kyllästyy.

Hyvien kelien tullen innostuttiin jälleen hyödyntämään S-ryhmän -60% alennuksia. Savonlinnan Sokoksen S-market menee sunnuntaina kiinni kello 16, joten sinne on kätevä kaahata hyvän sään aikana säästämään. Tällä kertaa sai varmaan viikon ruuat ostettua kahdeksalla eurolla.

Topi on myös innostunut ulkoilemaan, kun kelit ovat parantuneet huomattavasti ja sammakko alkaa heräillä horroksestaan. Topin ulkoilusta on kuvia tuossa alapuolella. Tiesithän, että Topia voit seurata Instagramissa?

Topi puussa, Papu pelkää.

Topi on kukkulan kuningas.

Tämä viikko oli siis tällä kertaa tämmöinen. Aurinkoinen sää tuo hurjasti uutta energiaa ja jaksaa tehdä paljon kaikenlaisia asioita. Toivottavasti sinäkin saat energiaa keväästä.Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa