Kevät houkuttelee ulos – Lähde Sinäkin mukaan Pietar.in ulkoiluhaasteeseen

Kevät, yli kymmenen asteen nousevat lukemat lämpömittarissa ja ihana aurinko saavat aikaan ihmeitä. Tämän myötä aloitin ulkoiluun liittyvän haasteen.

Talvella horrostaneet ihmiset lähtevät liikkeelle ja törttöilevät liikkuessaan. Tämä juttu ei kuitenkaan tällä kertaa kerro millään tavalla törttöilystä. Siitä nimittäin löytyisi aivan liikaa kirjoitettavaa.

Talven aikana tulee oltua aivan liikaa sisällä, kun ulkona ollessa tulee pyörätuolissa istuvalle, liikkumattomalle ihmiselle hyvin helposti kylmä. Niin paljoa ei varmaan löydy vaatteita, että minua ei alkaisi nopeasti kylmämään.

Viime talvena tuli poikkeuksellisen paljon käytyä ulkona, kun piti käydä liian usein Savonlinnan keskussairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla. Syynä tähän on ollut krooniseksi muuttunut poskiontelotulehdus.

Nyt kevät on kuitenkin muuttanut tilannetta hurjasti ja olen ulkoillut useana päivänä peräkkäin ilman pakkoa lähteä jonnekin. Raitis ilma piristää kummasti mieltä ja tuntuu jaksavan tehdä asioita enemmän. Toki näillä ihanan kirkkailla keleillä on myös positiivinen vaikutus asiaan.

Yritän saada jatkettua tätä viime päivinä hyvin alkanutta ulkoilu putkea aloittamalla ihan oman ulkoiluhaasteen. Haaste menee niin, että aion ulkoilla joka päivä seuraavan 150 päivän aikana. Näin ollen haaste saisi päätöksen syyskuun 12. päivä. Ulkoiluksi ajattelin laskea vähintään puolen tunnin ulkona olemisen. Sateen sattuessa voi olla pihassa katoksen alla. Tärkeintä on saada raitista ilmaa.

Lähde Sinäkin rohkeasti mukaan tähän mieltä piristävään haasteeseen. Halutessasi voit julkaista kuvan ulkoilusta Instagramissa ja lisää mukaan #ulkoiluhaaste.

Haaste kevääksi ja kesäksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa