Harmaa on viikon väri – mukana toki myös paljon iloa

Tämä viikko on ollut masentavan harmaa, vaikka nyt pitäisi olla vuoden parhaimmat kelit. Ei ole kehdannut kauheasti ulos lähteä, mutta on ollut aikaa kirjoitella ja tehdä muita kotihommia.

Uudessa Otto Bock Juvo B6 sähköpyörätuolissa on ns. avustajaohjaus, sillä pelkällä leukaohjauksella tätä ei voi käyttää. Ollaan vitsailtu, että nyt Maiju voi ajaa minut minne haluaa. Tarvittaessa se nimittäin onnistuisi. Kannattaa siis olla kunnolla.

Tämä uusi sähkäri on todella hyvin käyttäjän säädettävissä. Sähköisesti voi säätää istuinkulmaa, selkänojaa ja jalkoja. Lisäksi istuinta voi nostaa korkeuksiin, että näkee kauemmaksi tai voi nousta muiden ihmisten tasolle. Kirjoitan vielä näistä ihan oman jutun.

 Uuden sähköpyörätuolin saa lähes makuuasentoon.
Päiväunet on hyvä ottaa uudessa sähköpyörätuolissa.

Maiju ylettää avustajaohjaukseen, voi ei!

Harmaa on heinäkuun väri

Tällä kuluneella viikolla ei ole saanut kuin ihmetellä, että mihin se kesä on kadonnut. Kesäkuu oli niin lämmin, mutta nyt heinäkuussa on saatu tyytyä alle viiteentoista asteeseen. Kesä tule jo takaisin, kukaan ei halua vielä syksyä.

Minua harmittaa kovasti, että kesäkuussa ei kauheasti päässyt vielä Savonlinnan kesästä nauttimaan, kun käytössäni oli vielä vanha sähköpyörätuoli. Olen aiemminkin maininnut, että sillä ei kauheasti uskaltanut pitkää matkaa lähteä ajamaan.

Näille surkeille ilmoille me emme kuitenkaan mahdeta yhtään mitään, joten yritetään nauttia ja iloita siitä, että ei sentään ole vielä pakkasta. Eniten toki harmittaa yrittäjien kannalta, jotka ovat panostaneet kesään, joka on näin surkea.Heinäkuun harmautta ikkunasta kuvattuna.

Harmaalokki lentää synkkien pilvien alla.

Heinäkuun harmaaseen arkeen on mahtunut myös hyvin iloinen juttu. Löydettiin nimittäin yhden opiskelemaan lähtevän henkilökohtaisen avustajan tilalle uusi työntekijä. Tämä tuo vähän helpotusta stressiin, jota avustajaringin pyöritys välillä tuo. Palkkaa joutaisi joku taho tästä maksamaan.

Ulkona on tullut kaikesta harmaudesta huolimatta tälläkin viikolla tullut käytyä. Positiivisesti ajattellen nyt on kuitenkin todella paljon helpompaa ja mukavampaa ulkoilla kuin talvella.

Pietari autotiellä.

Horsma kuvassa.

Saat multa horsman, se rentun ruusu on.

Istutin keväällä chilin siemeniä ruukkuihin. Älkää kysykö minkä lajikkeen, sillä en muista yhtään mitä ne olivat. No siitä huolimatta osa chileistä on alkanut jo kukkimaan. Ehkä joku näistä alkaa vielä tuottaa chilejä. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.

Chili kukkii jo.

Erään yhteistyön kautta sain käyttööni keväällä uudenlaisen hengityspalkeen. Tällä viikolla sain lopulta aikaan kirjoittaa jutun aiheesta. Voit käydä lukemassa tuon kirjoituksen täältä.

Hengityspalje kuvassa.Nyt on lyöty sanoiksi yksi viikko ja on aika edetä kohti uutta viikkoa. Lopuksi kuulisin vielä mielelläni, että miten sinun viikko on mennyt!

Nukke puussa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa