Viileä viikko ennen kesää

Viileä viikko ennen kesää alkaa olla ohi. Viikkoon on kuulunut muun muassa ulkoilua sekä vierailu Savonlinnan paloasemalle.

Maanantaina oli hyvin harmaa ja viileä sää, joten pysyttiin visusti sisätiloissa. Päivästä ei kauheasti ole kertomista, kun ei tapahtunut mitään ihmeellistä.

Harmaa taivas. Autoja parkkipaikalla.
Illalla yhdeksän aikaan otettu kuva.

Euroopan parlamentin vaalit järjestetään 6.–9. kesäkuuta 2024. Tiistaina tuli yllättäen näihin vaaleihin liittyvää postia Savonlinnan kaupungilta. Ja tämä oli lähetetty varmaan kaikille, jotka äänestivät presidentinvaaleissa kotona. Kirjeessä oli ohjeet, että mihin mennessä pitää ilmoittaa, jos haluaa suorittaa kotiäänestyksen. Ilmoituksen pystyy tekemään soittamalla tai esitäytetyllä lomakkeella. Nyt on kyllä erinomaista toimintaa kaupungilta.

Keskiviikkona oli erittäin hyvän ruoan päivä. Minulla oli ruokana edellisenä päivänä ResQn kautta pelastettu Butter Chicken nepalilaisesta Kripa ravintolasta. ResQ on palvelu, jonka kautta ravintolat myyvät hävikki ruokaa edulliseen hintaan. Tuisku puolestaan tilasi ruokaa kiinalaisesta ravintolasta, kun sellainen lopulta tuli Foodoraan. Ruoassa oli katkarapuja, kasviksia sekä riisiä. Lisäksi Tuisku tilasi katkarapulastuja.

Näyttää erittäin hyvältä ja kuulemma maistuukin.

Ulkoilua viileästä säästä huolimatta

Helatorstai toi mukanaan hyvin aurinkoisen sään, mutta tuulen takia vajaan kymmenen asteen lämpötila ei ollut mitenkään lämmin. Oltiin oltu neljä päivää sisätiloissa, joten päätettiin lähteä Tuiskun kanssa uhmaamaan säätä. Pakko myöntää, että kannatti lähteä, sillä ulkoilu piristi kummasti. Nähtiin ulkoillessa meriharakka. En ollut koskaan aikaisemmin nähnyt kyseistä lintua.

Tuisku aurinkoisella takapihalla.
Vilteille on vielä tarvetta, kun on niin viileää.
Minua hymyilyttää viileästä säästä huolimatta.
Kaulaliina pitää olla tiukasti kiinni, että ei tule kylmä.
Oranssia, punaista ja pinkkiä väriä taivaalla.
Tämän viikon aikana on ollut useana iltana todella värikäs auringonlasku. Tämä on torstailta.Perjantaina lähdettiin Tuiskun kanssa ulkoilemaan, vaikka tihkutti vettä ja tuuli kovasti. Tosin aurinko päätti tulla esiin, kun päästiin sisälle. Kyllä ulkoilu piristää mukavasti! Perjantaina alkoi myös jääkiekon MM-kisat, joten niitäkin tuli tietenkin katsoa. Ensimmäisessä ottelussa Suomi kohtasi kisojen isäntämaa Tsekin. Suomen osalta ensimmäinen ottelu päättyi tappioon rankkareilla.

Tuiskun kanssa ulkona!
Tuiskun kanssa ajettiin lyhyt lenkki!

Lauantaina päästiin käymään naapurissa sijaitsevalla Savonlinnan paloasemalla. Siellä oli nimittäin esillä paloaseman kalustoa, varaverkkotoiminnan esittelyä, drone-hälytysryhmän kalustoa ja viestikillan toiminnan esittelyä. Olin käynyt paloasemalla kerran aikaisemmin, kun marraskuussa oli päivä paloasemalla. Tällä kertaa oli paljon mukavampi käydä, kun ihmisiä oli reilusti vähemmän kuin viimeksi.

ES722 ambulanssin kanssa kuvassa.
Ambulanssi ja kenttäjohtaja.
Täältä saapuu johtaja!
Palomiehen varusteet odottaa hälytystä.
Tuli niin kiire, että housut jäi.
Lautasella gluteenittomia perunapiirakoita!
Lauantaina leivottiin gluteenittomia perunapiirakoita!
Kullan värinen auringonlasku.
Viikon hienoin auringonlasku oli lauantaina.

Sunnuntaina nukutti pitkään, koska yöllä tuli katsottua suuren kohun aiheuttanut Euroviisut. Ei siitä sen enempää, että ei kukaan lyö leimaa otsaan. Päivällä alkoi olla lämpenevät sään merkkejä. Käytiin Tuiskun kanssa ulkona ja tarkeni jo paksulla hupparilla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.