Uusi sähköpyörätuoli kovassa käytössä ja muut viikon kuulumiset

En ole vähään aikaan julkaissut perinteistä raporttia kuluneen viikon tapahtumista. Syynä tähän on kesäkuinen reissu Helsinkiin, joka on vienyt kaiken huomion kirjoitusten suhteen. Kuluneen viikon aikana on tullut ajettua paljon, kun uusi sähköpyörätuoli on vaatinut kilometrejä.

Kulunut viikko on ollut viileämpää ja epävakaista kesäkeliä. Ei ole oikein tiennyt, että onko kylmä vai lämmin. Tai mitä pukea päälle ulos lähtiessä.

Ilma on kuitenkin ollut myös painostava kuin ukkosen edellä ja sitä on ollut paljon liikkeellä. Tämä kohta on veden ympäröimä ja se on saanut pysymään ukkoset pois päältämme-

Matsmartista tilaamalla vähennät ruokahävikkiä ja samalla autat ympäristöä. Hinnat ovat jopa 90% edullisempia kuin muualta ostettuna. Tilaa tällä linkillä ja samalla tuet myös Pietar.in toimintaa.

Uusi sähköpyörätuoli

Sosiaalisessa mediassa minua seuraavat tietävätkin jo, että sain vähän ennen juhannusta käyttööni uuden sähköpyörätuolin. Reilun parin viikon aikana on tullut ajettua paljon ja etenkin tällä viikolla pitkiäkin lenkkejä.

Sähköpyörätuolin mittarissa on jo lähes sata kilometriä, joten alkaa löytyä luottoa ajamiseen. Edellinen menopeli alkoi jo olla täysin romu, jolla piti ajaa hiljaa eteenpäin, kun aina ei tiennyt miten se käyttäytyy. Onneksi uusi sähköpyörätuoli saatiin käyttöön ja pääsee nauttimaan kunnolla kesästä.

Maisema kuva kirkon luona.

Sähköpyörätuoli nousee kätevästi korkealle.
Kätevä ominaisuus on hissi.

Myös makuuasentoon saa sähköpyörätuolin.

Torstaina mittariin kertyi noin kymmenen kilometriä, kun kävin ajelulla siskon lasten kanssa. Ajettiin Savonlinnan torille kesän menoa katselemaan. Käytiin myös perinteisellä Lippakioskilla jäätelöllä. Kesä ei ole kesä, jos ei käy lipalla jäätelöllä.

Nätisti pyörätuoli ja polkupyörät jonossa.

Yhteiskuva torilla.

Suihkulähde torin rannassa,

Laiva minun taustalla.

Kuluneella viikolla vietettiin pizza-perjantaita, kun haettiin ruokaa kotiin. Savonlinnan Pizzeria Caperosta saa todella hyvää gluteenitonta pizzaa. Hienoa, että nykyään gluteenitonta pizzaa saa huippu hyvän makuisena.

Kinkkua, tonnikala ja aurajuusto pizza o hyvä.
Kinkkua, tonnikalaa ja aurajuustoa pizzassa.

Tein edellisen viikon sunnuntaina hyvän löydön, kun sain ostettua porsaan pihvifilettä 60% alennuksella. Valmiin marinadin lisäksi tein toisen marinadin saalaattijuustokuutioiden liemestä. Mitään käyttökelpoista ruokaa ei kannata heittää pois. Yhdelle syöjälle lihaa riitti usealle päivälle.

Savonlinnaan pystytettiin äskettäin kaikille avoin graffitiseinä, jota hehkutettiin oikein urakalla. Tällä viikolla kävin katsomassa, että onko se kuitenkaan esteetön.

Graffitiseinä oli pystytetty pehmeän näköiselle hiekalle, joten lähelle en uskaltanut sähköpyörätuolilla ajaa. Tyydyin siis katselemaan kirjaston parkkipaikan puolelta, josta ei yhtä seinää edes nähnyt.

Lähemmäksi  ei pääse.

Viikonloppuna iski innostus leipomiseen pitkästä aikaa. Maiju sai valita, että leivotaanko tällä kertaa suolaista vai makeaa herkkua. Päädyin vastauksen myötä leipomaan valkosuklaa-jogurttijuustokakkua, josta tuli tosi hyvää. Jogurtin sekaan tuli myös Multialla viime kesänä kerättyjä mustikoita.

Juustokakku kuvassa.

Tässä juttu kuluneesta heinäkuun viikosta. Miten sinun viikko on mennyt? Joko olet ehtinyt viettää kesälomaa?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa