Positiivinen asenne hukassa ja muut viikon kuulumiset

Positiivinen asenne ja mielenkiinto asioita kohtaan on ollut kadoksissa kuluneella viikolla. Ulkoilu on kuitenkin piristänyt ja keittiössä uusien ideoiden kehittely on ollut hyvää terapiaa.
Maanantaina päätin suorittaa ulkoilun lasitetulla parvekkeella, jossa oli lämmintä reilusti yli kymmenen astetta. Moni Facebook kommentoija oli huolissaan, että vilustun. Ei kuitenkaan hätää, sillä olin viltin alla ja lämmin vehnätyyny oli käsiä lämmittämässä. Mikrossa lämmitettävä vehnätyyny on todella ihana näin viileinä päivinä. Omasi voit ostaa täältä.

Viikon aikana ei ole kauheasti nähty aurinkoa ja kelit ovat olleet todella harmaita. Ehkä maahan voisi sataa edes vähän lunta niin valoisuus lisääntyisi sen myötä. Ei anneta kuitenkaan synkkyydelle valtaa, sillä kohtahan on taas kevät.

Ulkoilu piristää

Tiistai oli viikon ainoa aurinkoinen päivä ja silloin oli aivan pakko lähteä ulkoilemaan ja samalla käymään Lidlissä hakemassa täydennystä jääkaappiin. Laitaatsalmen uudella sillalla tuli otettua myös upeita kuvia.

Torstaina otin itseäni niskasta kiinni ja päätin puistella kaikki pehmolelut. Meillä niitä on tosiaan vaikka muille jakaa, mutta ei niitä kyllä jaeta. Aivan uskomattoman määrän ne keräävät pölyä. Pakkasella pitää ne viedään tuulettumaan useaksi tunniksi.

Laitaatsalmeen avautuu upea näköala.

Minä Laitaatsalmen sillalla.

Pehmolelut lähtee nyt tuulettumaan.

Laitaatsillan telakka.

Sain Maijulta ihanan pehmeän lahjan eli Armas apinan. Tässä kuvassa Armas on tutustumassa Topi sammakkoon.

Positiivinen kohtaaminen Armaksella ja Topilla.

Lauantaina oli tarkoitus lähteä katsomaan jääkiekkoa Lappeenrantaan, mutta suunnitelmat muuttuivat. Ehkäpä ihan hyvä juttu, kun ei tappiota olisi ollut mukava näin kaukaa lähteä katsomaan. Päivään kuului sen sijaan jääkiekon katselua Telia TV:n välityksellä.

Lisäksi tein poikkeuksellisesti kaksi eri lämmintä ruokaa. Yleensä syömme samaa ruokaa pari päivää. Ensiksi syötiin tomaattikeittoa täydellisesti paistetun vuohenjuuston kanssa. Toisella ruoalla puolestaan syötiin tonnikalaa ja paahdettua juuripersiljaa. Tuo juuripersilja on minulle aivan uusi tuttavuus. Todella hyvä kokeilu ja varmasti tulee syötyä toisenkin kerran.

Tomaattikeittoa ja vuohenjuustoa.

Paistettua tonnikalaa ja juuripersiljaa.Olen kärsinyt jonkinlaisesta syksyyn liittyvästä masennuksesta ja välillä ei tunnu mikään miltään. Ärsyttää myös se, että ei ole saanut oikein mitään kunnolla tehdä. Toisaalta se on aivan ymmärrettävää, sillä on ollut todella rankka syksy. Ja kyllä se aurinko vielä risukasaankin paistaa.

Viikon syksyiset kuulumiset Savonlinnan suunnalta olivat nyt tällä kertaa tässä. Miten sinun syksyinen viikko on kulunut? Ja toivon oikein hyvää tulevaa viikkoa Sinulle!

Talitiainen puussa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa