Maijun sairastelu, kuusi vuotta sitten kihloihin ja muut viikon kuulumiset

Maijun sairastelu on aiheuttanut huolta tällä viikolla. Tämä ja kaikki syksyiset kuulumiset Savonlinnan suunnalta tulevat tällä kertaa tässä.

Tällä viikolla lämpötila on ulkona ollut edellistä viikkoa korkeampi, joten pihallakin on tullut käytyä useamman kerran. Ruska toi puihin upean värisiä lehtiä. Kaikesta huolimatta talvi ja pakkaset ovat valitettavasti tulossa. Mutta ei kevääseen onneksi ole enää pitkä aika.

Savonlinnan ohitustien kevyen liikenteen väylä.

Vaahtera syksyn väreissä.

Syksyn pimeissä illoissa voi helposti luoda tunnelmaa kynttilöiden avulla. Meillä on poltettu kynttilöitä jo useamman kerran. Muistakaa kuitenkin, että kynttilöitä ei saa jättää palamaan ilman valvontaa.

Kynttilät palavat keittiön pöydällä.

Roosa nauha on Syöpäsäätiön kampanja, jolla tuetaan kotimaista rintasyöpätutkimusta. Siinä kerättyjä varoja ohjataan myös potilaille ja omaisille tarjottavaan neuvontaan. Áihe on minulle tärkeä, sillä äitini menehtyi rintasyöpään vuonna 2011.

Tämän vuoden Roosa nauhan on suunnitellut näyttelijälegenda Seela Sella. Nauhan viesti on ”Näytä tunteesi. Näytä tukesi.” Tunteet näkyvät Seelan nauhassa hopeisina ilon ja surun pisaroina. Minun nauha koristaa kameralaukkuani.

Roosa nauha kameralaukussa.

Maijun sairastelua

Perjantaina meillä oli Maijun kanssa aihetta juhlaan, sillä menimme kihloihin tasan kuusi vuotta aiemmin. Tästä taas huomaa, että miten nopeasti aika kuluu.

Päivä ei kuitenkaan mennyt kuin Strömsössä, sillä Maijun sairastelun myötä istuttiin päivystyksessä. Pääasia kuitenkin olisi, että rakas Maiju saataisiin kuntoon. Jotenkin aina merkkipäivä meillä tapahtuu ihmeellisiä asioita ja ei kauheasti ehditä juhlistamaan päivää. No syötiin me juhlallisesti pizzaa ja kebabia.

Maijun kanssa ulkona.

Ostin reilu viikko sitten Prismasta S-ryhmän kotimaista gluteenittoman ja laktoosittoman mutakakun. Kyseessä on 400 gramman pakasteesta löytyvä kakku, jonka hinta on vain vajaa kolme euroa.

Sulatuksen jälkeen paketista paljastui oikein maistuva mutakakku. Oikeastaan lähes yhtä hyvää kuin itse tehty kakku. Hyvin on menty eteenpäin näiden valmiiden gluteenittomien tuotteiden osalta. Eikä hintakaan monen tuotteen osalta enää ole järkyttävä.

Gluteeniton mutakakku.

Kulunut viikko on ollut hyvin stressaavaa aikaa, kun on pitänyt huolehtia monesta asiasta. Siihen lisätään vielä äskettäin tapahtunut läheisen kuolema ja muistoja herättävä syksy. Ei ole tämä ihmisen elo aina helppoa, mutta eteenpäin on siitä huolimatta kuljettava. Nämä ylä- ja alamäet kuuluvat elämään.
Tässä tämän viikon kuulumiset olivat tällä kertaa tässä. Toivottavasti ensi viikko olisi edes hieman parempi kuin kulunut viikko. Oikein mukavaa tulevaa viikkoa kaikille blogin lukijoille.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa