Kodin sisustusta, lattiaremontti päätökseen…

Kodin sisustusta remontin keskellä on ollut tämän viikon teemana. Näiden edellä mainittujen asioiden lisäksi viikon aikana on tullut oltua muun muassa puutarhuri sekä rekrytoija. Aika moneen asiaan vamanen venyy.

Tämä viikko alkoi pyhäpäivällä, sillä maanantaina oli toinen pääsiäispäivä. Päivän aikana tuli tehtyä XAMKin hakukonemarkkinoinnin kurssin viimeinen tehtävä valmiiksi. Olen oppinut tuon kyseisen opiskelun myötä todella paljon asioita. Ehkäpä niistä voi olla hyötyä tähän blogin markkinointiin.Tai oikeastaan se on alkanut jo näkyä, sillä blogiin saapuu nykyään paljon enemmän kävijöitä hakukoneen kautta kuin ennen. E-markkinoinnin kurssi toki vielä jatkuu ja se vaikuttaa myös hyvin mielenkiintoiselta.

Muuten maanantaina tein ilmoituksen työpaikasta TE-palveluun. Aiemmin olen tarvittaessa etsinyt uusia henkilökohtaisia avustajia sosiaalisen median kanavilla. Edellisenä viikonloppuna meni niin pahasti kuitenkin tunteisiin, että ei enää jaksa nillitystä. Ei voi mitään kirjoittaa, kun asioista täysin tietämättömät tulevat aukomaan päätään. Ja tämä ongelma tuntuu olevan yleistynyt viime aikoina, ihan sama mitä kirjoitat niin ilkeämielinen ja negatiivinen palaute on varmaa.

Moni ajattelee, että Fiksuruoka ja Matsmart myyvät vain edullisesti elintarvikkeita. Aina välillä näistä kaupoista tulee tehtyä vaikka mitä löytöjä. Viime viikolla myyntiin oli nimittäin tullut ihania Muumi-tuotteita. Tilasin itselleni Muumipappa t-paidan sekä Nipsu sukat. Aika edulliseen hintaan lähti uusi paita kesäksi. Kannattaa siis tarkkailla kyseisiä verkkokauppoja ja tehdä löytöjä.

Muumipappa t-paita ja Nipsu sukat.
Ihanat Muumit.

Tykkään kasvattaa etenkin hyötykasveja. On aina mukavaa seurata miten ne alkavat tuottaa satoa. Tälle keväälle hommasin minikasvihuoneen, jossa kasvit lähtivät kasvamaan hurjan hyvin, Tällä kertaa yritän kasvattaa chiliä, amppelitomaattia, myskikurpitsaa, ananaskirsikkaa sekä basilikaa. Nyt on pitänyt ottaa kaikki kasvit pois kasvihuoneesta ja siirtää isompiin ruukkuihin. Voi kun tulisi jo niin lämpimät säät, että kasvit pääsisivät parvekkeelle.

Kodin sisustusta hyötykasveilla.
Aika vihreää kasvatetaan.

Kodin sisustusta

Pakko myöntää, että koronan takia kotona jumitus on tuonut taloudellisesti paremman mahdollisuuden tehdä remontteja sekä sisustaa kotiaan. Pitkään mietitty lattiaremontti tuli kevään aikana nyt oikeasti tehtyä. Kyllä, se on nyt valmis. Ja siihen remonttiin olisi ollut tarve jo paljon aikaisemmin. Entinen parketti oli todella kulunut. Nyt on hyvä ajaa, kun ei lattiat nitise ja natise sähköpyörätuolin alla.

Viimeisimmät sisustukselliset muutokset tehtiin meidän makuuhuoneeseen, jonne hommattiin uudet verhot. Uudet tummanvioletin väriset verhot pimentävät huonetta. Nyt alkaa olla lähes valmis yksi huone, tältä erää. Vähän pitää vielä seinistä kolhuja paikkailla.

Jos viettää aikaa älyvalon alla niin tuleeko älykkäämpiä ajatuksia? Tämmöinen miete syntyi, kun hommattiin älyvalaisimia. On tosi käteviä uudet valaisimet, joita voi ohjata puhelimella, läppärillä tai jopa äänellä. Tuohon ääniohjaukseen pitää tutustua tarkemmin, kun on enemmän aikaa. Eikä ollut edes kalliit, sillä yksi tuommoinen Calex älyvalo maksaa Netraudassa 27,90 euroa.

Kodin sisustusta uusilla punaisilla pimennys verhoilla.
Uudet verhot ikkunassa.
Kodin sisustusta vie eteenpäin uudet älyvalot.
Älyä lisää älyvalolla? Ehkä ei kuitenkaan tähän päähän.
Kodin sisustusta muumeilla!

Taitaa taloyhtiön remontin suhteen olla menossa loppukiri, sillä torstain ja perjantain aikana etenkin sähköasentajat ovat häärineet asunnossamme. Heidän osaltaan urakka alkaa olla valmis. Tämän viikon aikana on asennettu uusi sähkökaappi, lisää pistorasioita sekä muun muassa pyyhekuivain pesuhuoneeseen. Nyt saa kaikki apuvälineet hengitystuesta patjaan suoraan pistorasiaan. Ei enää jatkojohtoja!

Uusien vesiputkien asennus on vielä vähän kesken. Ja tämä työ otti tällä viikolla jopa takapakkia. Pesuhuoneessa ei nimittäin ole uudet vesiputket vielä asennettu kokonaan, eikä tietenkään käytössä. No nyt sitten kattopaneelien asentaja ehti laittaa uudet paneelit paikalleen. Ensi viikolla ne sitten puretaan.

Uudet pistorasiat seinässä.
Uudet pistorasiat käytössä.
Pyyhekuivain valmiina käyttöön.
Kuivuuko pyyhkeet hyvin? Se selviää myöhemmässä jaksossa.
Uusi sähkökaappi.
Nykyaikainen sähkökaappi on paikallaan.

Tämän huhtikuisen viikon aikana on tullut tehtyä paljon kaikenlaista, vaikka onkin ollut pulaa työvoimasta. Miten sinun viikko on tällä kertaa kulunut, toivottavasti hyvin!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.