Musti ja Mirri vetää myynnistä vaarallista kissan ja koiran ruokaa

Musti ja Mirri vetää myynnistä vaarallista kissan ja koiran ruokaa. Tuotteissa on käytetty ulkomaista perunahiutaleita.

Yritys lopettaa SMAAK Herkkä kala viljaton koiranruoka- ja SMAAK Viljaton kissanruoka kana -tuotteiden myynnin. Takaisinveto koskee nyt kaikkia SMAAK Herkkä Kala Viljaton koiranruokia ja SMAAK Viljaton Kana kissanruokia.

Olemme saaneet myös näiden kahden yllämainitun tuotteen aiemmista tuote-eristä nyt reklamaatioita ja haluamme varovaisuusperiaatteeseen nojaten poistaa myynnistä kokonaan nämä kaksi tuotetta, joissa saman raaka-ainevalmistajan ulkomaista perunahiutaletta on mahdollisesti käytetty. Muissa tuotteissamme kyseistä perunahiutaletta ei käytetä, tiedottaa yritys.

Takaisinveto koskee nyt seuraavia rehueriä:

SMAAK Herkkä Kala Viljaton koiranruoka 2 kg ja 10 kg parasta ennen 3.04.2025, 4.04.2025
SMAAK Herkkä Kala Viljaton koiranruoka 2 kg ja 10 kg parasta ennen 12.04.2025, 13.04.2025
SMAAK Viljaton Kana kissanruoka 1,5 kg ja 7 kg parasta ennen 19.04.2025 
ALVAR PET VAKAA Kala Viljaton koiranruoka 2 kg, 6 kg ja 10 kg parasta ennen 09.10.2024

Ruokavirasto jatkaa edelleen tilanteen selvittämistä yhteistyössä tehtaan kanssa.

Viranomaisnäytteet tutkitaan Ruokaviraston Viikin laboratoriossa tai muussa laboratoriossa Ruokaviraston tilauksesta. Näytteistä tullaan tutkimaan riskiperusteisesti tapaukseen liittyvän terveyshaitan mahdollisia aiheuttajia, kuten haitallisia ja kiellettyjä kemiallisia yhdisteitä (mm. toksiinit), mikrobeja ja ravitsemuksellista koostumusta. Analyysitulosten valmistumisessa voi kestää jopa viikkoja ja Ruokavirasto tiedottaa tuloksista heti kun mahdollista.

Kyseiset tuotteet voi palauttaa myös ilman alkuperäistä pakkausta tai kuittia. Mikäli olet ostanut kyseisiä tuotteita, suosittelemme keskeyttämään tuotteiden käytön ja pyydämme teitä palauttamaan ruoat ostopaikan mukaan Mustin ja Mirrin tai Peten Koiratarvikkeen -myymälään.

Yritys pyytää tekemään tarvittaessa virallisen reklamaation suoraan asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi. tai info@petenkoiratarvike.com

  • tuotteen nimi
  • eränumero (jos tiedossa)
  • parasta ennen päivämäärä (jos tiedossa)
  • koska tuote otettu käyttöön
  • kauanko tuotetta on käytetty ennen oireiden alkamista
  • miten tuotetta on säilytetty
  • minkälaisia oireita lemmikki on saanut
  • muita lisätietoja tapahtuneesta (esim. olemassa olevat eläinlääkärilausunnot, tutkimustulokset)

Pyydämme syvästi anteeksi kaikilta asiakkailtamme. Tilanne on vakava ja tällaista ei saisi koskaan tapahtua. Varmistamme jatkossa jokaisen saapuvan perunaerän raaka-aineen glykoalkaloiditason. Tulemme tekemään kaikkemme, että tällaista ei tapahdu enää koskaan.

orange tabby cat beside fawn short coated puppy
Photo by Snapwire on Pexels.com

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.