Yhden viikon ruokapäiväkirja

Yhden viikon ruokapäiväkirja. Kirjoitin blogiin viikon ajan lähes kaikki ruoat mitä söin. Tässä on nyt luettavissa valmis ruokapäiväkirja.

Tuli eräänä aamuna mieleen, että voisin kirjoittaa yhden viikon syömiseni tänne blogiin. No tässä se nyt tulee. Saa ihmetellä, kysellä ja narista. Moni on yrittänyt muokata minun ruokatottumuksia, mutta minä syön niin kuin tuntuu hyvältä. Lyhyestä elämästä täytyy nauttia.

Maanantai:

Pitkään olen miettinyt, että suklaa voisi sopia kaurapuuroon. No nyt sitten kokeilin laittaa Japp suklaata ja sehän sopii mainiosti puuroon. Tuo suklaa oli tilattu Matsmart verkkokaupasta hyvällä tarjouksella. Erään henkilökohtaisen avustajan sanoin: Suklaa kaurapuurossa ei kuulosta oudolta minulle, joka laitan puuroon joskus salsaa, nakkeja tai kinkkusuikaleita.

Kaurapuuroa kattilassa. Päällä on suklaata.
Kaksi erilaista pizzaa eri uunipellille tehtynä..
Minulle ja Tuiskulle omat pizzat.

Iltapalan suhteen olen tullut viime vuosina fiksummaksi. Nykyään syön päivän ainoan lämpimän ruoan iltapäivällä kello kahden – kolmen välillä. Näin jaksan syödä tuhdimman iltapalan ja näin aamulla en herää kovaan nälkään.

Airfyerissa lämmitetty sämpylä, jonka päällä keijua, kinkkusuikaleita, juustoa ja tomaattia.
Airfyerissa lämmitetty sämpylä, jonka päällä keijua, kinkkusuikaleita, juustoa ja tomaattia.
Vaalea ja tumma suklaa vegaanista Jymy-jääteloö ja säilykepersikoita kulhossa.
Vaalea ja tumma suklaa vegaanista Jymy-jäätelöä ja säilykepersikoita.

Tiistai:

Aamupalalla tietenkin kahvia, niin kuin jokaisena aamuna. Tällä kertaa söin lähes samanlaisen sämpylän kuin edellisenä iltana. Levitteenä oli vain savuporo-tuorejuustoa.

Osittain syöty sämpylä lautasella.
Unohdin kuvata sämpylän ennen syömisen aloittamista.

Syödään yhtä ruokaa yleensä useana päivänä peräkkäin. Tehtiin maanantaina siis pizzaa, jota syötiin myös tiistaina ja keskiviikkona. Pizzassa oli Porokylän leipomon gluteeniton pizzapohja. Täytteenä molempien pizzoissa oli kinkkua, tonnikalaa sekä persikkaa. Lisäksi minulla oli tomaattia ja valkosipulia.

Tiistaina iltapalalla söin Moilas leipomon gluteenittoman riisipiirakan. Meillä nämä paistetaan airfyerissa, jossa niistä tulee todella hyviä. Lisäksi nautin ison kasan Taffel Zuusto Snackseja eli vegaanisia juustonaksuja. Ja yllättäen unohdin ottaa kuvan tästä. Lähes jokaisena iltana syön sipsejä tai muita vastaavia.

Keskiviikko:

Aamupalaksi kaurapuuroa, jonka seassa oli pizzasta jäänyttä säilykepersikkaa. Tähteet ovat siis käytössä hyvin pitkälti meidän taloudessa. Lämpimänä ruokana oli vielä pizzaa. Ja taas edellisen illan tapaan gluteeniton riisipiirakka.

Kaurapuuroa kattilassa. Seassa on persikoita.

Torstai:

Torstaina söin myös aamupalaksi kaurapuuroa, kuten hyvin useana muuna aamuna. Ja puuron seassa oli viimeiset persikat. Tämän kaurapuuro innostuksen olen saanut vasta aikuisena. En muista, että koskaan olisin lapsena syönyt kaurapuuroa aamupalaksi.

Kolme päivää pizzaa riitti minulle ruoaksi. En siis ole mikään pizzan suurin fani. Tehtiin haudutuspadassa keskiviikkona noin kolmen seuraavan päivän ruoka. Arvuuttelin Facebookin puolella, että mitä kyseinen ruoka on. No sehän oli nakki-perunasoselaatikkoa. Ja pakko mainita, että nakit olivat tietenkin ostettu tarjouksella.

Haudutuspadassa nakki-perunasoselaatikkoa.
Iltapalaksi sämpylää. Lisäksi teetä.
Iltapalaksi sämpylää. Lisäksi teetä, niin kuin kaikkina iltoina.

Perjantai:

Päivä alkoi hyvin yllättävän aamupalan voimin, sillä söin kaurapuuroa. Tällä kertaa puuroon sekaan laitoin kotitekoista omenahilloa ja maapähkinävoita. Lämmin ruoka oli täysin sama kuin torstaina, samoin kuin iltapalakin.

Kaurapuuroa kattilassa. Päällä omenahilloa ja maapähkinävoita.

Lauantai:

Lauantai ei alkanutkaan puurolla, yllätyitkö? Söin nimittäin sämpylän puolikkaan aamupalaksi. Lämpimällä ruoalla söin tuttua ja turvallista nakki-perunasoselaatikkoa. Se ei edes loppunut vielä, joten sunnuntain lämpimän ruoan pystyt jo arvaamaan. Ja iltapalaksi oli gluteeniton riisipiirakka.

Riisipiirakka lautasella. Päällä näkyy suolakurkkuja ja lauantaimakkaraa.
Riisipiirakka on hyvä iltapala.

Sunnuntai:

Viikon viimeinen aamupala toi mukanaan pienoisen yllätyksen teille lukijoille. Söin nimittäin sämpylän, joka paahdettu pannulla rapeaksi. Sen päälle paistettiin nakkeja. Muut päälliset olivat juusto ja suolakurkku. Päivän lämmin ruoka oli neljättä päivää sama ja iltapalalla oli sämpylä.

Eikö näytäkin herkullisesta?

Tässä oli yhden viikon ruokapäiväkirja. Sattui siitä harvinainen viikko, että syötiin Tuiskun kanssa aika pitkälti samoja ruokia. Aika usein ainakin aamupala eroaa meillä. Välillä myös lämpimät ruoat ovat eri, sillä minä tykkään syödä välillä kokoliharuokia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.