Itsenäisyyspäivä 2023 tylsän viikon kohokohta

Itsenäisyyspäivä 2023 oli tämän viikon kohokohta. Muuten kulunut viikko oli semmoinen aivan tavallinen talvinen viikko.

Itsenäisyyspäivä

Tällä viikolla vietettiin rakkaan kotimaamme Suomen itsenäisyyspäivää. Vaikka jotkut asiat maassamme ovat suoraan sanottuna pyllystä niin hyviä asioita on paljon. Meidän luonteeseen kuuluu ikävä kyllä se, että valitamme aivan turhista asioista. Olemme kuitenkin itsenäinen valtio ja olemme saaneet elää rauhassa lähes sata vuotta. Niin kuin kaikki olemme viime vuosina huomanneet, että se ei enää Euroopan sisällään ole mikään itsestäänselvyys. Toivottavasti myös jatkossa muuttuva maailma ei tuo mitään muutoksia tähän asiaan.

Olavinlinna sinisessä valaistuksessa. Kallioon on heijastettu teksti: Aina sentään joku ilo.
Olavinlinna upeassa valaistuksessa Suomen itsenäisyyspäivänä. Tämän kuvan otti yksi henkilökohtainen avustaja. Kiitos hänelle.
Ravintola majakan ruoka take away astiassa.
Itsenäisyyspäivänä syötiin ravintola Majakan ruokia. Niin sanotuista oikeista ravintoloista vain yksi toinen oli auki iltapäivällä. Grillattua mausteista munakoisoa, tofulehtikaalipaistosta, marinoitua tomaattia, jogurtti-minttukastiketta oli minun ruoka.
Paistettua järvikuhaa, jokirapukastiketta, mustajuuripyree, perunafondant ja kauden kasviksia oli puolestaan Tuiskun ruoka.. Maistelin tätäkin ruokaa ja on todettava, että oli paljon parempi annos.

Kulunut viikko alkoi sään puolesta hyvin kylmästi, niin kuin edellinen viikko oli päättynyt. Ja kun pakkaset viikon lopulla hellittivät, niin alkoivat lumisateet. Ulos ei kauheasti ole siis tälläkään viikolla tehnyt mieli lähteä. Enkä kyllä tunne sisällä olosta huonoa omaatuntoa. Talvella sisätiloissa lämpimässä oleminen on ihan parasta. Mutta onneksi aina voi laittaa henkilökohtaisen avustajan ulos ottamaan kuvia. Oikeasti ketään ei ole koskaan pakotettu ulos. 😁 Mutta kuvat ovat kyllä oikein hyviä.

Lumi on jäätynyt puiden oksille.
Pakkanen tekee taidetta meidän taloyhtiön pihassa olevien puiden oksista
Luminen puu ja piha.
Lunta on tullut erittäin paljon tälläkin viikolla. Näin pyörätuolilla liikkuvana toivoisi, että tämä lumi jo riittäisi. Ja tietenkin sitä, että tulisi jo kevät.
Taloyhtiön pihalla oleva joulukuusi sai tämän viikon aikana jouluvalot. Tässä kuvassa näkyy ehkäpä parhaiten, että miten paljon lunta on satanut. Ja sataa kokoajan lisää.
Meidän pihan risteys.
Ja tässä luminen kuva lauantai iltapäivältä.

Tässä olivat tämän viikon tylsät kuulumiset meidän suunnalta. Toisaalta tylsä viikko on paljon parempi kuin huono viikko. Miten sinun viikko on sujunut tällä kertaa?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.