Sähköpyörätuoli esittelyssä – ”ei tarvitse miettiä hajoaako tielle”

Uusi Otto Bock Juvo B6 sähköpyörätuoli on ollut käytössä kohta neljä kuukautta. Nyt on siis korkea aika kirjoittaa esittely menopelistä.Edellinen käytössäni ollut sähkäri oli keskivetoinen Quickie Jive M, johon en koskaan kauheasti pystynyt luottamaan. Se nimittäin oli jo heti alkuun hyvin useasti huollossa. Maahantuojan mukaan kyseessä oli toki tuotanoerästä, jota Suomessa ei ollut kuin kaksi. No eipä siitä sen enempää.
Ensimmäisen kerran sähkäriin istuessa tuli semmoinen tunne, että voiko tämä olla edes totta. Istuma-asento oli nimittäin uskomattoman hyvä ja tukeva. En edes enää muistanut, että miten hieno asia on saada istua suorassa.

Edellinen sähkäri oli keskivetoinen eli vetävät renkaat olivat suoraan istuimen alla. Tämä Otto Bock puolestaan on takavetoinen eli ohjattavuus sekä etenkin kääntyvyys sisätiloissa on aivan erilainen. Ehkä saattoi siis alkuun tulla vähän sanomista, kun saatoi jotain kolhuja tulla.

Tässä uudessa sähkärissä on paljon elämää helpottavia ominaisuuksia. Uutena juttuna minulle on sähkösäätöiset jalkatuet sekä hissi, jonka avulla sähkärin istuin nousee ylös. Ensimmäinen parantaa verenkiertoa jalkoihin. Hissi puolestaan on ollut hyödyksi esimerkiksi keittiössä, kun näkee paremmin vaikkapa kattilaan.

Lapsi saattaa ihmetellä minua. Facebook

Sähköpyörätuoli nousee kätevästi korkealle.
Kätevä ominaisuus on hissi.

Tästä sähkäristä, kuten edellisestäkin löytyy sähkösäätöinen selkänoja sekä istuinkulman säätö. Näiden avulla voi kätevästi suoristaa selkää tai ottaa jopa päiväunet. Edelliseen verrattuna selkänoja taittuu luonnollisemmin ja sen myötä antaa selälle paremman tuen.

Otto Bock on ollut nyt käytössä vajaat neljä kuukautta ja mittariin on kertynyt yli 600 kilometriä. Oikeiden säätöjen ja ajovarmuuden löydyttyä meno on todella miellyttävää ja pahemmilta ongelmilta on vältytty. Eikä enää jatkuvasti tarvitse miettiä, että milloin sähkäri hajoaa kesken ajon.

Sähköpyörätuoli on hieno

Sähkärin ulkonäkö on toki myös tärkeä asia, vaikka tärkeintä on tietenkin on toimivuus ja etenkin istuma-asento. SaiPan kannattajana värivalinta oli yllättäen keltainen ja musta. Tämä Otto Bock on muutenkin tyylikäs, mutta väritys kruunaa kaiken.

Lopuksi kiitos yhteiskunnalle, että tämmöisiä menopelejä saa käyttöön. Kiitos myös Respectan Jussille hyvästä asiantuntemuksesta. Harvoin apuväline asioissa on näin hyvä asiantuntemusta.

Uuden sähköpyörätuolin saa lähes makuuasentoon.
Päiväunet on hyvä ottaa uudessa sähköpyörätuolissa.


Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa