Käynnissä olevia autoja varastettu kauppojen pihoista

Käynnissä olevia autoja on varastettu kauppojen pihoista lyhyen ajan sisällä Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella.

Kaupankäynnin ajaksi käyntiin jätetty henkilöauto varastettiin 7. tammikuuta sunnuntai-iltana Puskantiellä Seinäjoella. Auto löytyi myöhemmin Mustasaaren Kunista, jossa se oli osallisena kolarissa maanantaina klo 11. Poliisi epäilee kahta henkilöä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, toinen henkilöistä, joka oli osallinen kolarissa, epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

Iltapäivällä 8. tammikuuta keskiviikkona varastettiin käynnissä oleva henkilöauto kaupan pihasta Peräseinäjoella. Alueella liikkuneet poliisipartiot saivat Kurikan Kirkkoahteessa näköhavainnon autosta, joka lähti ajamaan poliisipartiota karkuun. Tyhjä auto löytyi hetken päästä moottori käynnissä ovet auki ja lumipenkkaan ajettuna risteysalueella Kylvöntiellä. Poliisikoiralla lähdettiin etsimään autossa olleita, jotka löytyivät läheisen hotellin pihasta. Kahta henkilöä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, toinen heistä epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

13. tammikuuta lauantaina keskipäivän aikaan varastettiin kaupan käynnin yhteydessä käyntiin jätetty henkilöauto Seinäjoen Välkärinkadulla. Muutama tunti myöhemmin ilmoitettiin Uuudestakaarlepyystä hätäkeskukseen samasta autosta, joka ajoi huomattavaa ylinopeutta ja teki vaarallisia ohituksia.

Poliisipartio tavoitti kyseisen auton ja sai sen pysäytettyä Pietarsaaressa. Mieskuljettaja oli poliisille ennestään tuttu ja häneltä puuttui ajo-oikeus. Alkomittaritesti näytti nollaa mutta huumepikatesti reagoi positiivisesti. Miehen kuljettamasta autosta löytyi satoja ksalol tabletteja, jotka takavarikoitiin. Miestä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kaikissa tapauksissa autot ovat olleet käynnissä ja autot ovat olleet erittäin helposti varastettavissa. Viime viikon pakkasjakson aikana moni piti auton käynnissä kaupankäynnin aikana. Moni jättää myös muina vuodenaikoina auton käyntiin asioidessaan jossakin. Poliisi haluaa muistuttaa, että autoa ei pitäisi ikinä jättää valvomatta käyntiin. Varkauden lisäksi on vaarana, että esimerkiksi autossa oleva lapsi tai lemmikkieläin voi saada auton liikkeelle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.