Talvisen tavallinen viikko oli täynnä hyvää ruokaa

Talvisen tavallinen viikko oli täynnä hyvää ruokaa ja myös sen valmistusta. Klikkaamalla voit lukea viikosta ja katsoa kuvia.

Ostettiin jouluksi Prisman verkkokaupasta gluteenitonta Hannan saaristolaisleipää. Osa tästä isosta leivästä laitettiin heti tuoreena pakastimeen, sillä meidän kahden hengen taloudessa leivän kulutus ei ole mitenkään hirmuinen. Otettiin yksi pussi leipää sulamaan ja torstaina siitä valmistettiin herkullinen aamiainen minulle. Leivän päälle paistettiin kananmuna, itse leivänpalakin kävi pannulla. Torstaina oli ruokana myös leipää, sillä tehtiin kolmioleipiä. Väliin niihin tuli muun muassa kinkkusuikaleista tehtyjä pihvejä.

Leipä jonka päällä paistettu kananmuna ja juustoa.
Kananmunan lisäksi leivän päällä oli myös Castello Cheddar juustoa.
Kolmioleipä valkoisella lautasella.
Tuisku syö vain Korpelan kinkkusuikaleita, koska niissä ei ole nykysiä. Pari vuotta sitten kehittelin reseptin pihveihin, jotka tehdään kinkkusuikaleista. Lisäksi näihin leipiin tuli juustoa, salsaa ja raakaa sipulia.

En ole koskaan ollut mikään leivän suurin ystävä, joten päätin tehdä itselleni jotain muuta ruokaa viikonlopuksi. Aamu- ja iltapalalla leipä kyllä maistuu, mutta ei edes ruoan kanssa. En myöskään muista, että milloin olisin viimeksi tehnyt kasvisruokaa, joten päädyin valmistamaan haudutuspadassa chili sin carnea. Tähän liiankin helppoon ruokaan tuli soijarouhetta, säilykepapuja, tomaattimurskaa ja mausteita. Normaaleilla hinnoilla tämän ruoan hinta on noin kolme euroa. Matsmart verkkokaupasta tilatut tarvikkeet olivat toki paljon edullisempia.

Chili sin carnea Muumi lautasella.
Tässä tämä herkullinen ruoka nyt. Ruoan nimi on Chili Sin Carne.
Leivän päällä kinkkusuikaleista tehty pihvi, Cheddar juustoa, salsaa, sipulia sekä kantarellikastiketta.
Minä söin kasvisruokaa. Tuisku puolestaan söi leivän, jonka päällä oli kinkkusuikaleista tehty pihvi, Cheddar juustoa, salsaa, sipulia sekä kantarellikastiketta.

Vaihtelevaa talvista säätä

Viikon alkuun säät muuttuivat hyvin erilaiseksi ja lämpötila meni useana päivänä plussan puolelle. Sehän tiesi sitä, että ulkona keli muuttui liukkaaksi. Myös talon katoilta tuli lumet ja jäät alas. Viikonloppua kohden taas pakkanen kiristyi. On kyllä hyvin vaihtelevia nämä Suomen säät talvella.

Huoltoyhtiö varautuu hyvin plussalle menevään säähän ja toi puomin valmiiksi odottamaan.
Lunta sataa parkkipaikalle, jossa on autoja.
Sunnuntaina satoi vuorostaan lunta.

Tällä viikolla ei tapahtunut mitään ihmeellistä, niin kuin jutusta huomaakin. Lopuksi muutama kuva lisää viikosta.

Huvimaja lumen keskellä.
Tulisi jo kevät ja pääsisi huvimajalle grillaamaan!
Vaaleanpunainen pehmolelu sylissäni.
Squishmallows pehmolelu Anu Saukko viihtyi hyvin sylissäni. Anu on ehkä maailman söpöin ja pehmein asia koko maailmassa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.