WWF:n Luontoliven sääksikamera on nyt auki

WWF:n Luontoliven sääksikamera sääksien pesältä aukesi keskiviikkona jo kahdeksatta kertaa. Viime vuonna 3,8 miljoonaa katselukertaa keränneessä sääksikamerassa nähtiin poikasten varttumisen lisäksi kilpakosija ja tuntematon poikanen ruokavieraana. 

Varma kevään merkki, WWF:n Luontoliven sääksikamera on jälleen täällä. Sääksiä odotetaan tänään käynnistyneeseen livelähetykseen hetkenä minä hyvänsä. Sääkset palaavat talvehtimisalueiltaan Suomeen huhtikuun alkupuoliskolla ja usein ne asettuvat pesimään samoille alueille. Kevään ja kesän aikana livelähetyksen kautta päästään seuraamaan munimisen onnistumista sekä poikasten varttumista.  

“Sääksikamera on yksi WWF:n Luontoliven rakastetuimpia, koska sääksenpesällä riittää kesän mittaan paljon seurattavaa. Syksyn tullen poikaset lentävät pesästä ja sen myötä myös livelähetys suljetaan elo–syyskuussa”, sanoo WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen

Vuosien varrella livekameraan on tallentunut sääksien perhe-elämän lisäksi yllätysvieraita. Pesällä on aiempina vuosina vieraillut muun muassa isokoskelo, sääksikoiraan kilpakosija ja vieras poikanen ruokavieraana. Lintujen ja luonnon seuraamisen lisäksi kameran kautta pääsee tarkkailemaan jäiden lähtöä ja kevään etenemistä Saimaalla. 

Talvilintulive sulkeutuu huhtikuun alussa 

Marraskuun lopussa avautunut WWF:n Luontoliven talvilintukamera keräsi maaliskuun loppuun mennessä 630 000 katselukertaa.  

Talvilintukamerassa nähtiin muun muassa maakotkan vierailuja sekä uusina lajeina urpiainen ja varpushaukka. Talvilintukamera sulkeutuu huhtikuun alussa. Kiitämme katsojia kuluneesta talvesta! 

WWF:n Luontoliven toteuttaminen ei olisi mahdollista ilman tukijoita ja yhteistyökumppaneita. Luontolive on valittu yhdeksi Partioaitan vuoden 2024 Ympäristöbonuksen saajista. Ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut Partioaitta lahjoittaa kaikkien 365-klubin jäseniensä ostosten yhteissummasta vuosittain yhden prosentin luonnonsuojeluun. Rahat annetaan ympäristöbonuksena kohteille, jotka klubilaiset valitsevat äänestämällä. Tuen avulla voimme esimerkiksi avata uusien lajien livelähetyksiä ja jakaa yhä laajemmin suomalaisen luonnon ilosanomaa. 

WWF toteuttaa Sääksiliven yhdessä luontokuvaaja Juha TaskisenJanne Neuvosen ja Pukki Visualsin kanssa. 

WWF:n Luontoliven sääksikamera viime vuonna!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.