12-vuotias kuoli kouluammuskelussa Vantaalla

12-vuotias kuoli kouluammuskelussa Vantaalla Viertolan koululla tiistaina aamulla. Lisäksi kaksi oppilasta loukkaantui vakavasti.

Poliisi sai 2. huhtikuuta 2024 kello 9.08 hätäkeskuksen kautta tiedon, että Vantaalla Viertolan koululla oli ammuttu. Poliisin saaman tiedon mukaan paikalla oli kolme loukkaantunutta.

Yksi ampumisen uhri menehtyi tapahtumapaikalla. Ampumisessa loukkaantui vakavasti kaksi henkilöä.

Uhrit ovat 12-vuotiaita koulun oppilaita. Tarkempi tapahtumapaikka on Jokirannan koululla, joka on osa Viertolan koulua.

Poliisin saavuttua koululle epäilty tekijä oli poistunut koulun alueelta. Poliisi otti epäillyn kiinni kello 10 Helsingin Siltamäestä. Epäilty on 12-vuotias Viertolan koulun oppilas. Kiinniotto sujui rauhallisesti. Epäillyllä oli hallussa ampuma-ase. Epäilty on myöntänyt alustavassa puhutuksessa teon.

Poliisi jatkaa tutkintaa paikan päällä. Mahdolliset silminnäkijähavainnot voi ilmoittaa numeroon 0295 446 442 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi. Puhelimeen voi soittaa tänään 2. huhtikuuta kello 21 asti ja huomenna keskiviikkona kello 8-21.

Ampumavälikohtaus järkyttää, ja herättää monenlaisia ahdistavia tuntemuksia. Tuntemusten kanssa ei pidä jäädä yksin, muistuttaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

“Lapset tarvitsevat tällaisessa tilanteessa läheisten aikuisten tukea ja läsnäoloa. Lasten ja nuorten kanssa on hyvä keskustella avoimesti lasten ikä huomioiden. Parhaiten vanhemmat voivat luoda turvallista ilmapiiriä pitämällä kiinni arjen rutiineista”, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Henna Niskanen toteaa.

Mistä saa apua?

Vantaan alueen asukkaat voivat olla yhteydessä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystykseen numerossa 09 4191 5800. Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee jokaisena päivänä ympäri vuorokauden.

Muut voivat olla yhteydessä oman alueen sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai esimerkiksi Mieli ry:n kriisipuhelimeen numerossa 09 2525 0111.

Tiistaina 2.4. Tikkurilan kirkko pitää ovensa auki klo 21 saakka. Paikalla on seurakunnan työntekijöitä keskustelemassa järkyttävistä tapahtumista. Klo 19 Tikkurilan kirkossa järjestetään hartaus. 

white candle
Photo by Pixabay on Pexels.com

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.