Juha Tapion konsertti viikon kohokohta

Juha Tapion konsertti House of Olafissa oli lämpimän viikon kohokohta. Lisäksi viikkoon on kuulunut tietenkin myös reilusti ulkoilua.

Uusi viikko alkoi hieman edellisestä viikosta muuttuneessa säässä. Lämpötila nousi nimittäin vain viiteentoista asteeseen. Toisaalta ei tuo ole mikään ihme, kun kuitenkin on vasta toukokuu. Käytiin Tuiskun kanssa ulkoilemassa noin tunnin verran. Oli muuten jo kahdestoista päivä putkeen, kun käytiin ulkona.

Taivaalla loistaa erittäin kirkas kuu.
Yöllä oli todella kirkas kuutamo.
Nehän on kieloja.

Yö meni hieman surkeasti, kun oli kipuja. Onneksi oli niin hyvä tuuri, että tiistaina oli fysioterapia ja sain kipuihin helpotusta. Myös kovasta sähköpyörätuolilla ajosta kipeytyneet niska ja hartiat kaipasivat käsittelyä, Käytiin päivän aikana tietenkin ulkona, vaikka olikin vähän viileämpi päivä. Kevät ja kesä on ihanaa aikaa, kun ulkoilu on niin helppoa.

Minä ja Tuisku ulkoilemassa.
Hupparit päällä tarkeni ulkona oikein hyvin.

Keskiviikko oli jo hieman lämpimämpi päivä ja mittari näytti lähes kahtakymmentä astetta. Ulkona tuli tietenkin käytyä myös keskiviikkona. Syötiin ruoaksi kiinalaista ruokaa. Foodoraan on nimittäin äskettäin saapunut kiinalainen ravintola Zhong Guo Long. Aiemmin Savonlinnassa ei ole saanut tilattua kiinalaista ruokaa.

Kung po kanaa ja riisiä.
Minä söin kung po kanaa, joka oli erittäin hyvää.
Minä ulkona. Taustalla näkyy puita.
Ulkona tarkeni neuletakissa.Torstaina oli fysioterapia, onneksi. On nimittäin niin kovat jumit päällä, että ei ole ollut hyvä edes nukkua. On se kyllä kumma, että ne vähät lihakset voivat mennä todella pahaan jumiin. Ja kun on aivan jumissa, myös hermosto alkaa oireilla. No kaikesta huolimatta oli ulos mentävä. Nyt on oikeasti kesä, kun minulla ei ollut ulkona kylmä. Yksi toive olisi kuitenkin lähipäiville, vettä voisi sataa. Ulkoilu alkaa nimittäin olla hankalaa, kun joka paikassa on niin pölyisää.

Minä t-paidsasa ulkona.
On niin lämmintä!

Juha Tapion konsertti

Perjantaina oli edessä se kauan odotettu hetki, kun päästiin jälleen kerran Juha Tapion konserttiin. Kyseessä oli hänen Elämänviivat -juhlakiertue, joka rantautui myös Savonlinnan House of Olafiin. Kyseessä on siis vanhat veturitallit, jotka rakennettiin alunperin vuonna 1908 Savonlinnan-Elisenvaaran radan valmistumisen yhteydessä. Kiertueella palataan  siihen mistä kaikki aikanaan lähti: lavalla vain mies, kitara, laulut ja ääni.

Juha Tapio lavalla.
Konsertti oli ehdottomasti parhainta Juha Tapiota, jota olen kuullut ja nähnyt.
Me kaksi ja Juha Tapio.

Lauantai olikin sitten lähinnä palautumista edellisen illan menoista. Kun on jo niin vanha tarvitsee aikaa palautumiseen. Tai oikeastaan kivut ovat valvottaneet ja univelka painaa. Päivään toki kului reilusti ulkoilua.

Saimaa. Rannoilla puita ja veneitä.
Punainen taivaanranta auringonlaskun aikaan.
Lauantaina oli upea auringonlasku.

Sunnuntaina oli aika lähteä tarjouksen perässä K-citymarketin mammuttimarkkinoille, koska irtokarkit maksoivat kuusi euroa kilolta. Ostin myös Löfbergs kahvipapuja, kun olivat Plussa mobiilietuna. Harvoin kahvipapuja on mukana tarjouksissa.

Sunnuntaina ruokana pekonia ja lankkuperunoita.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.