Kesäinen viikko toi mukanaan grillikauden avauksen

Kesäinen viikko toi mukanaan grillikauden avauksen. Lämpimään viikkoon on kuulunut muun muassa ulkoilua viikon jokaisena päivänä.

Viikko alkoi hieman paremmalla säällä kuin edellinen. Maanantaina taisi olla tämän viikon viilein päivä, mutta siitä huolimatta käytiin ulkoilemassa yhdessä Tuiskun kanssa.

Pihan pöytä ja tuolit.
Vuosi sitten uusittu kerrostalon etupiha näyttää tältä.

Tiistaina se kauan odotettu kesä sitten saapui. Olen siitä todella innoissani. Ulkona nimittäin tarkeni huppari päällä oikein helposti. Lämpötila nousi tänä vuonna ensimmäistä kertaa yli kahdenkymmenen asteen. Päivään kuului myös Savonlinnan vammaisneuvoston kevään viimeinen kokous.

Taivas on täynnä valkoisia viivoja.
Tiistaina oli todella upean näköinen taivas.
Sinivuokkoja maastossa.
Nehän on sinivuokkoja. Ensimmäisen kerran näin niitä tänä vuonna. Monena muuna vuonna olen nähnyt suunnilleen samaan aikaan.

Keskiviikkona oli vuorossa todella lämmin päivä ja aika lähellä hellerajaa varmasti käytiin. En kuitenkaan uskaltanut vielä luopua hupparista, sillä tässä vesistön lähellä on vielä aika viileä tuuli. Illasta kävin vielä läheisessä S-market Laitaatsillassa katsomassa, että olisiko siellä mitä hyviä alennuksia. No ei valitettavasti ollut tällä kertaa. Päivän aikana tuli ulkoiltua noin neljä tuntia eli enemmän kuin viime talvena yhteensä.

Laitaatsalmen ylittävältä sillalta on hieno maisema.

Torstaina kävin Savonlinnan keskussairaalan Korva-,nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla poskiontelon punkteerauksessa. Tämä minun kärsimä krooninen poskiontelotulehdus on tällä hetkellä hieman paremmassa kunnossa. Olen nimittäin käynyt punkteerauksessa pidemmillä väleillä ja seuraava käynti on vasta kahden kuukauden kuluttua. Tämän päivän aikana oltiin myös ulkona todella paljon. Sää oli vähän viileämpi kuin keskiviikkona, mutta kuitenkin hyvin kesäinen.

Paloaseman parkkipaikalla kuvassa. Meidän koti näkyy taustalla.
Paloaseman parkkipaikalla kuvassa. Meidän koti näkyy taustalla.Perjantaina tuli käytyä K-citymarketin mammuttimarkkinoilla. Ei siellä mitään ihmeellistä tarjousta ollut, mutta sain ostettua viikonlopuksi grilliin halla juustoa. Samalla tuli todistettua, että Saimaan vedenpinta on todella korkealla. Kuvissa näkyy myös erään tunnetun liikemiehen ostama kauppalinna, joka päästettiin tuhoutumaan. Kesän ajan seiniin saa tehdä graffiteja ja sitten rakennus puretaan.

Kävelytie on veden alla.
Kahdeksan kevättä ollaan asuttu Savonlinnassa ja koskaan aikaisemmin ei ole vesi ollut näin korkealla.
Kirjoituksia ja eläimiä.
Onneksi hienoimmat voi säästää, kun ne tehdään vanereihin, joilla on rikotut ikkunat peitetty.

Kesäinen viikko toi mukanaan grillikauden avauksen

Lauantaina alkoi vihdoinkin meidän grillikausi. Jostain syystä aloitus venyi tänä vuonna todella pitkälle. Yllättäen oltiin vuoden ensimmäiset huvimajan käyttäjät. Toivottavasti tänä kesänä myös muut taloyhtiön asukkaat innostuisivat huvimajan käytöstä. Grillattiin Hiillos makkaraa, naudan jauhelihapihvejä, perunanyyttejä ja Halla juustoa. Lisäksi maustettiin itse majoneesia sinapilla ja mustapippurilla. Syötiin myös ulkona, kun lämmintä oli 23 astetta.

Nyyteissä oli perunoiden lisäksi pekonia, sulatejuustoa ja salaisia mausteita.
Grillin ritilällä oli ruuhkaa.
Lautasella pihvi, perunoita, juustoa ja kastiketta.
Grillattua ruokaa lautasella.

Sunnuntaina oli myös ulkoilupäivä, joten ulkona tuli käytyä viikon jokaisena päivänä. Viimeksi näin on tapahtunut viime kesänä. Lämpöasteiden perusteella päivä oli viikon lämpimin, mutta tuuli teki ikävän vaikutuksen säähän. Liikkuvalle ihmiselle ei varmasti haitannut yhtään, mutta minusta tuuli viileni liikaa.

Tuisku ja minä huvimajan. edustalla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.