Pride, palaveri ja muikut

Pride, palaveri ja muikut kuuluivat menneeseen elokuiseen viikkoon. Mitä muuta kuului viikkoon? Sen näet klikkaamalla tämän jutun auki.

Viikko alkoi sumuisella, syksyisellä aamulla. Valitettavasti syksyn tulo alkaa olla kohta käsillä. Päivävuoroon tullut henkilökohtainen avustaja otti aamulla ennen seitsemää upean kuvan maisemasta, joka avautuu meidän taloyhtiön pihasta. Kuvassa erottuu tien toiselta puolelta, sumun seasta vajaa vuosi sitten avattu Savonlinnan paloasema.

Kuvassa erottuu tien toiselta puolelta, sumun seasta vajaa vuosi sitten avattu Savonlinnan paloasema.
Aurinko paistaa sumun läpi.

Hyviä muikkuja

Kesä alkaa vääjäämättä lähestyä loppuaan ja sen myötä kesäravintolat tietenkin menevät kiinni. Tämän takia oli pakko käydä vielä kerran tänä kesänä syömässä legendaarisen Kalastajan Kojun muikut. Ennen tätä kesää en ollut vuosiin pystynyt kunnon muikkuja syömään. Ennen viime joulua sain vinkin entsyymikapseleista, jotka auttavat vatsan turvotukseen. Näitä otan yleensä silloin, jos tiedän syöväni turvottavia asioita. Yksi hyvä esimerkki on nämä muikut, joiden kuorrutteessa on käytetty jauhoja, joissa on gluteenia. Ilman näitä kapseleita olisin kuin ilmapallo.

Muikkuja ja dippiä lautasella.
Siinä on ne aivan erinomaiset muikut.

Suihkutuolissa istuessa minun istuma-asento on huono. Lopulta sain aikaiseksi ottaa yhteyttä apuvälinekeskukseen asian tiimoilta. Tähän liittyen annoin sosiaalisen median puolella hyvän vinkin asioista päättäville tahoille. Elämä olisi hieman helpompaa, kun tietyin väliajoin kysyttäisiin apuvälineiden toimivuudesta yms. Uskaltaisin jopa väittää, että pidemmällä aikavälillä tämä toisi säästöjä. Mutta eihän sitä millään voi, kun kaikilla yksilöille on omat budjetit.

Ei kovinkaan hyvä asento istua.

Perjantaina meillä kävi Etelä-Savon hyvinvointialueen sosiaalityöntekijä päivittämässä palvelusuunnitelman. Palvelusuunnitelma on kirjallinen suunnitelma niistä palveluista ja tukitoimista, joita vammainen henkilö tarvitsee selviytyäkseen jokapäiväisestä elämästä. Suunnitelmaan ei tullut oikeastaan mitään erikoisempaa muutosta. Lain mukaan suunnitelma on kuitenkin tarkastettava tietyin väliajoin. Ja hyvä niin.

Käytiin Tuiskun kanssa lauantaina katsomassa Savonlinnan pride kulkueen liikkeellelähtöä. Porukkaa näytti olevan mukana kiitettävästi. Tänä vuonna myös Savonlinnan kaupunki osallistui ensimmäisen kerran virallisesti päivään, kun se liputti torilla sateenkaari lipulla. Lipun se oli saanut lahjoituksena. Viime vuonna aktivistit kävivät nostamassa sateenkaari lipun kaupungintalon lipputankoon ilman lupaa.

Kaksi paahdettua kolmio leipää lautasella.
Tuiskun tekemät herkulliset leivät sisälsivät tonnikalaa, majoneesia ja sipulia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.