Tervehdys kävijät

Olen miettinyt blogin avaamista, jossa kertoisin itsestäni tarkemmin. Jotenkin itsestä kirjoittaminen tuntuu hankalalta, mutta ehkäpä pääsen nyt alkuun.

Aloitan kertomalla Duchennen lihasdystrofia nimisestä lihassairaudesta, joka minulla on. Duchenne on etenevä lihassairaus, joka surkastuttaa lihaksia. Sairaus lyhentää elinikää huomattavasti , mutta itse en ainakaan anna sen painaa mieltä.

Omalla kohdallani sairaus on edennyt niin paljon, että tarvitsen apua lähes jokaisessa asiassa. Tietokonetta pystyn kuitenkin käyttämään ilman apua. Viimeiset kolme vuotta olen käyttänyt hengitystukea yöllä, mutta viime kuukausina olen joutunut pitämään maskia päivälläkin muutaman tunnin.  Minulla on myös sydämen vajaatoiminta, jonka vuoksi joudun syömään lääkkeitä.

Hyvää joulukuuta teille kävijät! 🙂

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa