Sydän toimii hyvin, jeee :)

Tuli eilen käytyä Savonlinnassa sairaalalla vuosikontrollissa sydämen takia. Ensin oli verikokeen otto, joka oli tuttuun tapaan hyvin vaikeaa. Pistivät kämmenselkiin useamman kerran, mutta eivätpä saaneet verta tarpeeksi. Lopulta ottivat verta sormenpäästä, joka ei kai ole kovin järkevää, sillä se nimittäin saattaa antaa vääriä tuloksia.

Seuraavana vuorossa oli keuhkoröntgen, joka onnistui kerralla. Kardiologi, eli sydänlääkäri vertasi tuloksia vuoden 2005 käyntiin ja ne olivat lähes vastaavat. Olen kyllä käynyt joka vuosi siellä, mutta mukava kuulla, että neljään vuoteenkaan ei ole muutosta tullut.

Ainoastaan kaliumarvo oli hieman koholla, se kuulemma saattoi johtua tuosta verikokeen ottamisesta sormenpäästä. Asiasta ei kuitenkaan voi olla varma ja jouduttiin puolittamaan enaloc lääkkeen annostus. Alkuviikosta pitäisi sitten ottaa uudet verikokeet.

Kirjoitin tämän jutun jo eilen, mutta julkaisu jäi tekemättä teknisten ongelmien vuoksi. Kannettavastani nimittäin loppui virta, kun laturi ei suostunut toimimaan. Onneksi virtaa tulee sentään nyt, mutta kyllä uusi laturikin on jostain löydettävä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa