Asta-myrsky iski yöllä

Viime yönä oli aikamoinen myrsky täälläpäin Suomea. Lähialueilla tuhot näyttää olleen uskomattoman suuria  ja vieläkin YLEn mukaan on 9000 taloutta ilman sähköä. Onneksi täällä Punkaharjun keskustassa selvittiin vain kahden tunnin sähkökatkolla.

Noin lyhyt katko oli varmaan aika suuri ihme tuhoihin verrattuna. Taisi pahin myrskyalue kuitenkin kiertää vähän kauempaa. Myrsky alkoi täysin varoittamatta ja tuuli oli tosi kovaa, jopa 29 metriä sekunnissa. En ole kyllä koskaan kokenut vastaavaa.

Myrsky kaatoi puita sähkölinjoille, teille ja rautateille. Imatran ja Parikkalan välinen rautatie on edelleen poikki. Tuhoja tuli myös tietoliikenne ja matkapuhelinverkkoon. Hyvä video tuhoista löytyy täältä.

Lähteet ja lisätiedot:

http://yle.fi/… ukkosmyrsky_koetteli_etela-savoa.. 1866538.html

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/..myrskytuhot_sotkevat_junaliikennetta.html

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa