Hyvä vadelmapiirakka

Ruokaan ja herkkuihin liittyvät bloggaukset saavat nyt jatkoa, koska edellinen juttu oli jostain syystä niin suosittu. Tällä kertaa syönti vuorossa on oikein hyvä vadelmapiirakka. Kiitoksia vaan paljon vatelmapiirakan leipojalle.

Pohja:

 • 100g voita
 • 0,5dl sokeria
 • 1 muna
 • 3dl vehnäjauhoja
 • 1tl leivinjauhetta
 1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
 2. Lisää muna.
 3. Sekoita kuivat aineet keskenään
 4. ja lisää joukkoon:

Täyte:

 • 2dl kermaviiliä
 • 1 muna
 • 1,5tl vaniliinisokeria
 • 0,5dl sokeria
 • 5dl marjoja sekoita keskenään.

Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa