Tie pohjoiseen Edelmannin ja Loirin kanssa ****

Perjantai-iltana kävin Imatralla katsomassa Mika Kaurismäen ohjaaman Tie pohjoiseen -elokuvan. Elokuvan pääosissa nähdään loistavat Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann, jotka nähdään isänä ja poikana.

Leo Porala (Vesa-Matti Loiri) on hylännnyt poikansa Timon (Samuli Edelmann), kun hän on ollut vasta 3-vuotias. Eräänä päivänä maailmalta palannut Leo ilmestyy arvostetun konserttipianisti Timon oven taakse, 35 vuoden jälkeen.

Miesten tie vie lopulta yhteiselle matkalle, kohti pohjoista. Matkalla kaksikko kokee monenlaista, muun muassa Timon siskon ja mummon. Rovaniemellä yritetään korjata Timon ja hänen pois muuttaneen vaimonsa (Irina Björklund) välejä.

Matka päättyy Kemijärvelle, jossa paljastuu paljon molempien taustoista hyvin merkittävää tietoa…

Elokuvan alussa luuli tulleensa jopa väärään elokivaan, kun enemmän se vaikutti komedialta. Loppua kohden elokuva muuttui huomattavasti paremmaksi. Elokuva oli koskettava ja lopputekstien tullen jäi miettimään asioita.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa