Rohkeutta itsenäistymiseen

Viime viikon päivän kuvista kertova juttu; ”Mie oon niin ylpee tuosta naisestani” sai miut ajattelemaan monia asioita, kun selasin itse tuotostani.

Mietin sitä, että miten Maiju asui ennen tapaamistamme mummojen kanssa palvelutalossa, jossa elettiin tietyn rytmin mukaan. Rytmin joka ei ollut mitenkään nuoren ihmisen mukaan tehty. Ruoka, mauton sellainen tuli valmiina keittiöstä, eikä siihen voinut itse vaikuttaa.

Maijun muutettua yhteiseen kotiimme, hän osallistui ruoan valmistukseen heti ensimmäisenä iltana. Nyt rakkaani leipoo ja tekee ruokaa avustettuna sekä pyyhkii lattioita. Ruoka on oman mielen mukaista ja saa elää ihan sen mukaan miten itseään milloinkin miellyttää.

IMG_0566

Tämän myötä olenkin tullut siihen tulokseen, että mikään palvelutalo ei ole oikea paikka nuorelle aktiiviselle ihmiselle. Ihan omassa kodissaan asuvalle olisikin annettava tarpeeksi apua, että tämä onnistuisi. Raha ei saisi olla esteenä. Muistakaa nyt kunnolla taistella oikeuksistanne.

Kategoria(t): Pietari Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Rohkeutta itsenäistymiseen

  1. Tuija Kosonen sanoo:

    Olin 15-vuotiaana kesätöissä sairaalan kanttiinissa. Siellä oli vakituisena asiakkaana 20-vuotias uimahypyn seurauksena neliraajahalvautunut mies. Hänet oli sijoitettu sisätautiosastolle vanhusten kanssa samaan huoneeseen, kun ei kukaan muutakaan paikkaa keksinyt. Vaikka olin niin nuori, ajattelin, että tämä ihminen on ihan väärässä paikassa. Vuosia myöhemmin oli lehdessä juttu nuorille vammaisille valmistuneesta palvelutalosta, jossa jokainen voi elää itsenäisesti. Tämä nuorukainen oli päässyt sinne asumaan ja sai oman kodin ja oikean elämän. Tämä oli 1970-luvun Helsingissä

  2. Rista Blomster sanoo:

    Juu, mekin asuimme liikenneonnettomuudessa vammautuneen puolisoni kanssa neljä vuotta palvelutalossa. Toisaalta siellä oli ”turvallista” asua, mutta se LAITOSTI minutkin, joten vaihdoimme paikkakuntaa ja asuntoa. Ikämme oli tuolloin 55-v.
    P.S. Klo 18 siellä toivotettiin Hyvää yötä…

Vastaa