Kesä tuli, kärpäset puuttuu

Se on sunnuntai taas täällä, viikko on siis ohi. Meidän viikosta kertova juttusarja saa myös jatkoa. Helteiseen viikkoon mahtui etenkin herkuttelua ja ulkoilua.

Maanantai:

Hei, me rillataan. Grilli on kuumana usein näin kesäisin. Tällä kertaa tarjolla oli grillijuustoa, tomaattia sekä kunnon grillimakkaraa. Maijun mukaan makkarassa oli nykysiä, eikä sitä voinut syödä. 😉

Grillattiin ruokaa.

Tiistai:

Käytiin rannalla nauttimassa kahvia sekä mars-jäätelöä. Joku oli uskaltautunut jo järveen pulikoimaan ja pari poikaa ihmettelivät meitä. Toinen uskaltautui lähelle huutaen kaverilleen: ”Tuu kahtomaan”. Onkohan kotikasvatus jäänyt jotenkin heikolle..

Kahvia ja aurinkoa.

Keskiviikko:

Suomen kansalliskukka, kielo (Convallaria majalis) kukkii parhaillaan. Tiesitkö muuten, että kielo on myrkyllinen kasvi ja siitä on löydetty ainakin 38 sydämen toimintaan vaikuttavaa ainetta. Kielo valittiin kansanäänestyksellä Suomen kansalliskukaksi vuonna 1967.

Kielo kukkii jo.

Torstai:

Maiju teki itselleen geelikynnet ensimmäistä kertaa, hienot tuli. On se vaan kätevä emäntä. Huomatkaa myös Maijun upea hame sekä legginssit.

Hopeiset geelikynnet.

Perjantai:

Punkaharjulle saatiin lopultakin oma jäätelökioski. Näin kovilla helteillä tekee kovasti mieli käydä jäätelöllä. Perjantaina saatiin seuraksi kioskille pikkuinen Katariina.

IMG_2282

Lauantai:

Käytiin rakkaan kanssa syömässä Savonlinnassa uudessa Perlina di Castello -ravintolassa. Tarjoilijalta tipahti pullo ja lasinsiruja lenteli ympäriinsä. Kotona sylistäni löytyi tämmöisiä. Onneksi ei vahinkoa aiheuttanut.

Lasinsiruja sateli.

Sunnuntai:

Tänä keväänä siitepölyä on ollut ilmassa paljon. Järvimaiseman ovat vallanneet kellertävät siitepölylautat. Tämä kuva on otettu Puruvedellä.

Siitepölyä puruvedellä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa