VR teki sen taas

Käytiin viime sunnuntaina katsomassa uutta Viiru ja Pesonen-elokuvaa Lustossa. Kirjoitukseni ei liity elokuvaan, vaan jälleen kerran rakkaan VR:n toimintaan.

Kiskobussiin nousu onnistui tällä kertaa hyvin. Konduktöörillä vaan tuntui olevan huono päivä, sillä hänen mielestään meidän olisi pitänyt ilmoittaa ennakkoon, että olemme tulossa kyytiin. Missään, edes VR:n nettisivuilla ei kuitenkaan ole annettu tämmöistä ohjetta. Ainoastaan ohjeistus on olemassa, jos tarvitsee VR:n avustajapalveluita, joita Punkaharjun asemalla ei edes ole tarjolla.

Luston aseman kohdalla alkoikin sitten ongelmat, kun invanostin jumitti allani hieman ennen laituria. Tässä vaiheessa konduktööri kokeili nostaa nostinta ylemmäksi ja laskea takaisin alas. Eipä se tietenkään auttanut mitään. Lopulta veturinkuljettaja etsi kammen ja veivasi käsivoimin minut alas. Maiju saatiin sentään alas ilman ongelmia.

Lähtiessä konduktööri vielä kehoitti avustajaa miettimään, että haluammeko kulkea takaisin kiskobussilla vai taksilla. Onkohan kyseessä VR:n uusi linjaus, että matkustakaa vammaiset taksilla? Yhteiskunnan rahoista viis…

vr_kiskobussi

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa