Kihloihin vuosi sitten – Upea kolmen ruokalajin ateria Savon Hovissa

Käytiin perjantaina Maijun kanssa syömässä Savonlinnassa Savon Hovissa. Oli nimittäin syytä juhlaan, sillä menimme vuosi sitten kihloihin.

Upea

Käsikädessä pöydän ääressä.

Ei oltu koskaan aiemmin käyty kyseisessä ravintolassa syömässä. Ravintolan nettisivuilta löytyvien ruokalistojen perusteella paikka oli mielenkiintoinen.

Ulkopuolelta ravintola ei näyttänyt mitenkään houkuttelevalta. Tiloissa oli aiemmin toiminut muun muassa varaosaliike ja pankki. Sisään ravintolaan pääsi hyvin sähköpyörätuolilla. Ravintolan sisäpuoli olikin sitten todella mahtava, hienot matot ja valaisimet, upeat pöydät sekä egyptiläisittäin hieroglyfeillä koristellut pylväät.

Lounasta Savon Hovissa tarjoillaan joka arkipäivä ja a`la Carte on saatavilla joka päivä. Listalta löytyy ruokia salaateista kebabiin sekä hampurilaisiin sekä lampaan ulkofileseen. Jälkiruokalistastakin löytyy monia upeita luomuksia jokaiseen makuun.

Alkuruokana nautimme kahta erilaista annosta. Valkosipulivoissa paistettua etanaa, aurajuustoa ja krutonkia sekä tzatzikia ja leipää. Etanoita en ollut koskaan aiemmin syönyt, mutta ne olivatkin ennakkoluuloista huolimatta positiivinen yllätys. Etanoiden maku oli hyvin mieto ja koostumus kuin herkkusienissä. Tzatziki sen sijaan oli ennestään tuttua, mutta ei mitenkään erikoinen.

Alkuruoat

Itse tilasin pääruuaksi Savon Hovi Specialin, jossa oli kolmea erilaista varraskebabia, bulguria, maustettua punasipulisalaattia, tryffeliöljyssä paistetut kasvikset, yrtti-jugurttikastiketta ja leipää. Kebabit olivat tehty lampaan jauhelihasta sekä sisäfileestä ja kanan rintafileestä. Maiju söi kasvisburgerin, jonka pihvinä oli pariloitu halloumjuusto. Yleensähän näissä pihvi on huono ja kuiva kasvispihvi.

Kebabiaa Burger

Todella hyvä yhdistelmä oli myös tämä. Kebabvartaat olivat hyvin maustettuja ja kastike täydensi lihaa todella hyvin. Suomessa tuntematon bulgur on vehnästä valmistettuja suurimoita. Bulguria käyttävät muun muassa turkkilainen ja muut Välimeren alueen keittiöt sekä Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän kansat. Bulgurista on tullut trendikäs vaihtoehto riisille ja lyhyelle pastalle.

Jälkiruokana nautin baklavan, jonka pääraaka-aineet ovat filo-taikina, pähkinät ja siirappi. Tämä oli pienoinen pettymys, mutta sorbetti ja kinuskikastike varmistivat sen, että tätäkin ruokalajia voi kehua huoletta. Pääsin maistamaan myös Maijun tilaamaa suklaafondantia, jota täydensi mansikkahilo ja vaniljajäätelö. Se vei parhaan ruokalajin palkinnon ehdottomasti.

Suklaafondant

Baklava

Ravintolan palvelu oli ehdottomasti huippuluokkaa. Mieleen jäi etenkin se, että ruokailuvälineet katettiin suoraan minun omalle pöytälevylleni pyytämättä. Ruoka tarjoiltiin valkoiset hanskat kädessä. Tarjoilija vei ajattelematta juomapillit kahvikuppien mukana pois, mutta saapui kohta takaisin uusien pillien kanssa. Todella huomaavaista toimintaa.

Ei voi kuin kehua Savon Hovia ja tulla syömään toisenkin kerran. Ikävää etteivät paikalliset ole kunnolla löytäneet tätä paikkaa. Perjantai-iltana olimme nimittäin ravintolan ainoat asiakkaat. Ravintolan hintatasokaan ei ole paha, sillä kahden ihmisen kolmen ruokalajin ateria maksoi 68 euroa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa