VR vaikeuttaa kesäreissua – Vastaus ei yllättänyt

Laitoin VR:lle palautetta, kun huomattiin että kyseinen yhtiö yrittää vaikeuttaa kesälomareissumme toteuttamista. Palaute kuului seuraavasti.Yritin varata lippuja kesäkuun 11. päivälle välillä Parikkala-Helsinki junaan, joka lähtee kello 10.30. Varausjärjestelmä kuitenkin näyttää, että kyseisellä lähdöllä Imatra-Kouvola väli kuljetaan bussilla. Bussissa ei tietenkään ole pyörätuolipaikkoja. Järjestättekö kyseisen välin kuljetuksen pyörätuolilla liikkuville asiakkaille miten?

Laitoin palautetta vaikka tiesin, että mitä sieltä vastataan asiaan. VR:n suhtautuminen pyörätuolilla liikkuviin asiakkaisiin, kun tiedetään jo ennakkoon olevan huono. Tästä kertoo muun muassa se, että VR on järjestänyt pyörätuoleille ja lastenvaunuille hyvin pienen yhteisen tilan. On muuten hienoa sulloutua kahdella pyörätuolilla ja apuvälineillä niihin tiloihin. Monia harmittaa myös se, että ravintolavaunuun ei pääse pyörätuolilla.

Kuva: Alma 360 / Kirsi Tuura

VR ei päässyt yllättämään, sillä vastauksen mukaan ennalta tiedossa olevien ratakatkojen kohdalla ei pyörätuolimatkustajalle ole korvaavaa kuljetusta. Ainoastaan siinä tapauksessa, että pyörätuolimatkustajalla on yhteysvälille ennalta ostettu sarja- tai kausilippu, korvataan kaukoliikenteen asiakkaalle kuljetus ratakatkon osuudelle.

Täältä kauempaa reissuun lähdettäessä tuo on ainoa järkevä lähtö meidän kannaltamme. Päivän aiemmalla junalla joutuisi lähtemään turhan aikaisin ja seuraavalla lähdöllä ei ehtisi enää laivaan.

Eihän tässä siis auta kuin järjestää asioita reissun suhteen uudelleen. Lähes kaikki muu olikin jo järjestetty, mutta ei auta kuin miettiä ratkaisua.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa