Inspiraatio – mistä se tuloo?

Miulta on moni ihminen kysynyt, mistä mie saan inspiraatiota, mitkä asiat saa miut kirjoittamaan tai hymyilemään? Toki listassa on ansaitulla ekalla sijalla perhe, oma aviomies ja sukulaiset. Mutta mikä saa Maijun sydämen heittämään volttia tai innostuksen pilkahdukset silmiin?

Lista on erittäin epälooginen, koska, noh, mie olen epälooginen. Ajatus juoksee nopeammin kuin kömpelöt sormeni kerkeävät kirjoittaa. Ehkä mie siksi kirjoitan runoja, pistän vain sanoja jotka tulevat päästäni, peräkkäin paperille. Tässä siis miun rakkauslista, mistä mie ammennan inspiraatiota.

1. Ketut. Aina siitä asti kun luin Antoine de Saint-Exupéryn kirjoittaman Pikku Prinssi-kirjan, olen rakastanut kettuja ja kaikkea kettuihin liittyvää sälää. Ketuissa tiivistyy sellainen arkuus, mystisyys mutta samalla vapaus.

2. Piirretyt elokuvat. Rakastan kaikkia Disneyn klassikkoelokuvia, sekä vanhoja piirrettyjä joita lapsena on tullut katsottua. Myös japanilainen anime on lähellä sydäntä. Piirretyissä on sellaista ajatonta viattomuutta ja kirkkaita värejä, jotka saavat aivoni heräämään.

3. Konemusiikki. Musiikkia tulee kuunneltua aika laidasta laitaan, mutta konemusiikki saa sydämessä jonkin kohdan vain läpättämään normaalia syvemmin. Ja ei, en tarkoita sydänkohtausta! Konemusiikin tahdissa kirjoitan, piirrän ja tunnen eläväni. Toivoisin pääseväni vielä monille konemusiikkifestareille, viime kesän Summer Sound Festival oli upea kokemus!

4. Meikkaukseen ja tyyliin liittyvät jutut. Nyt kaikki miettii, että tottakai koska olen nainen… Mutta siis, meikkaaminen on huisin kivaa! Haluaisin ajan myötä oppia tekemään kaikenlaisia fantasiameikkejä tai leikitellä meikeillä. Vielä siihen ei niin suurta uskallusta ole. Vaatteissa arvostan käytännöllisyyden lisäksi yhä enemmän värejä ja printtejä. Hiukseni haluaisin päivästä riippuen hieman pitemmiksi, toisina päivinä taas pidän lyhyestä pörröpehkosta kaikista eniten. Niin, siis yläpäässä vaan. En myöskään luopuisi lävistyksistäni tai tatuoinneistani koskaan.

5. Huono huumori. Jos ootte miettiny, kuka näille nauraa, se olen mie. Eikä ees hävetä!

6. Luonto. Tarkemmin muotoiltuna kaikki luonnon värit ja elementit. Vesi, tuli, maa ja ilma. Energia, joka syntyy kun katselee kaunista syksyn punertavaa maisemaa tai kesätuulessa keinuvaa laituria. Kyllä, räntäsade on perseestä, mutta jotain kaunista siitäkin löytyy.

7. Ihmisten tarinat ja elämänkokemukset, puhuminen. Pidän asioiden miettimisestä usealta eri kannalta, ja tykkään kuunnella ihmisten juttuja. En osaa aina sanoa mitään, mutta puran hyvin usein tuntemukset ja mietteet maalauksiin, teksteihin tai piirroksiin.

8. Vastoinkäymiset. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, olen saanut varmasti eniten inspiraatiota kirjoittamiseen omista vastoinkäymisistäni. Kliseistä, joo, mutta totta. Kaikkia asioita ei ehkä koskaan tule kirjoitettua julkisiksi, mutta paras terapiamuoto se on ollut. Suosittelen!

9. Onnelliset hetket. Ei sen tarvitse olla mikään iso juttu, ehkä halaus tärkeältä ihmiseltä tai se lapsuudesta tuttu pehmokoira, jonka löydät varaston laatikoista. Hymy.

10. Rakkaus. Koska loppujen lopuksi, inspiraatio syntyy rakkaudesta elämään. Kun tuntee sydämessään sen liekin joka ei sammu, on jo luonut jotain kauneinta.

Mistä sie ammennat innostusta siun päivään, mistä saat voimaa? Mikä on se juttu, joka saa siut nousemaan tuhkasta yhä uudelleen? Kerro, sana on vapaa. 🙂

Kettunen
Kettunen

Vastaa