Uusia tuulia elämässä

Vuosi 2015 on lähtenyt käyntiin osaltani ihan kivasti (terveisiä niille, joiden mielestä noin ei sanoa). Tässä kuitenkin tulee hieman koostetta tapahtuneista asioista sekä ennalta julkaisemattomia juttua alkuvuodesta.Tammikuussa tapahtui elämässämme odotettuja, suuria muutoksia, kun hengityshalvausstatus purettiin osaltani. Tuo oli tehty 2012, kun silloinen Punkaharjun kunta ei myöntänyt tarpeeksi avustajia. Olin kotona asuva sairaalapotilas, jolle sairaanhoitopiiri osti hoidon yksityiseltä firmalta.

Nyt kaikki asiat kääntyivätkin aivan toisin, kun halusin muutosta elämääni. Tuon edellä mainitun muutoksen myötä minulla aloitti avustajarinki, joka pyörii ympäri vuorokauden. Toimin siis nykyään itse avustajien työnantajana.

Alku mietitytti ymmärrettävästi aika paljon, mutta hyvin olen mielestäni työnantajan roolissa onnistunut. Teen itse työvuorolistat ja vastaan palkanmaksua lukuunottamatta kaikista työntekijöihin liittyvistä asioista. Nyt saa itse päättää, että ketä kotona käy ja olo on hyvin vapautunut. Vastuu kasvoi, mutta vapaus lisääntyi.

Toinen suurempi muutos viime aikoina on ollut uusi fysioterapeutti. Päätin pitkän mietinnän jälkeen päättää yli kaksikymmentä vuotta kestäneen yhteistyön entisen fysioterapeutin kanssa. Tämä tuntuu olleen oikea päätös, sillä vaihtelu on tuonut uutta intoa sekä näkökulmaa jumppaamiseen.

Paljon on siis ehtinyt tapahtua, eikä ole tarkoitus jatkossakaan jäädä laakereille lepäämään. Tasan kuukauden päästä lähdemme Maijun kanssa Lontooseen. Ensimmäinen lentomatka molemmille.

11084350_10206306803855964_2077258385_n

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa