Lähtövalmiina, vamaset valloittaa Euroopan!

Parhaat ideat on aina meillä syntyneet hetken mielijohteesta. Niin taannoinen Lontoon matkakin. Hups vaan, tuon päätöksen jälkeen alkoi  säästökuuri ja rahat saatiinkin vihdoin kokoon, reissu toteutui ja oli huikeeta! (Ok, tärisen lentokoneiden ajattelusta vieläkin…)

Mutta, ajatus maailmalle pääsemisestä jäi salakavalan liekin lailla kytemään meidän molempien sydämiin. Dilemmaksi muodostuikin miun valtava lentopelko. Siispä matkat voisi unohtaa? Ehei, me lähdetään Eurooppaan laivalla ja autolla!

Mitä?

Matka Eurooppaan pääosin autolla ensi kesänä. Kaksi vamasta, jotka ovat edelleen rakastuneita, hulluja ja seikkailunhaluisia. Mukana kaikenkokoisia apuvälineitä ja tottakai ihanat, sekopäiset henkilökohtaiset avustajamme.

Miksi?

Koska voimme. Halu nähdä mukavuusalueen ulkopuolelle, tutustua uusiin ihmisiin eri maissa, kokea auringonnousu Saksassa ja  iltatee Lontoossa. Kukaan meistä ei tiedä ikinä elinpäiviensä määrää, mutta me aiomme elää niistä jokaisen täysillä. Matkailu on yksi hienoimpia juttuja maailmassa ja avaa myös meidän silmiämme kohdatessamme erilaisuutta.

Suunniteltu matkareitti?

Helsingistä laivalla Travemünde:en, sieltä Amsterdamiin, Lontooseen, Frankfurtiin, Hampuriin, Kööpenhaminaan, Tukholmaan ja laivalla takaisin Helsinkiin.

Miten tämä sitten liittyy Teihin, rakkaat lukijat?

Noh, kuten voitte kuvitella, kahden sähköpyörätuolilla liikkuvan henkilön ja henkilökohtaisten avustajien matka maailmalla ei ikinä ole halpaa lystiä. Vaikka osa kustannuksista tulee toki katetuksi itse tai vammaispalvelun kautta, näin pitkälle matkalle meidän rahkeemme eivät yksin vain riitä.

Olemme päättäneetkin testata blogin voimaa, ja haastaa tämän postauksen lukevia yrityksiä sponsoreiksi tälle hullunhauskalle ja vaiherikkaalle matkalle. Matka tullaan toteuttamaan kesällä 2016, vaikkapa sitten myymällä… muumimukit? Pietarin kolikkokokoelma?

Jokainen tunti
Jokainen hetki kadulla
Voi olla ainoa, ainoa
Johon kannattaa tarttua
Mutta tiedän sä nautit
Tiedän sä olet elossa
Tiedän että elämää ei voi hallita
Se kulkee minne tahtoo, vapaana
Alan tänään sen tajuta

Haloo Helsinki – Lähtövalmiina

kartta

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa