Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Viking Linen M/S Gabriella -laiva palasi ison remontin jälkeen liikenteeseen 21. huhtikuuta. Olimme mukana neitsytmatkalla ja tässä kertomus reissustamme.Edellisenä päivänä saatiin tietää, että Landskronan telakalta uudelleen liikenteeseen saapuvan laivan lähtöaika siirtyy kahdella tunnilla. Junaliput oli ostettu ja taksit varattu, joten terminaalissa joutui odottamaan hetken.

Kaikki laivaan.
Kaikki laivaan.

Lopulta laivaan ensimmäisenä päästyämme oli aika purkaa matkatavarat. Tämän jälkeen saatiin paljon odotettua ruokaa Food Garden -ravintolassa, jossa alku- ja jälkiruoka valitaan buffetista. Myös valmiita menuja oli tietenkin tarjolla, mutta me päädyimme ensimmäiseen vaihtoehtoon.

Ruoka oli todella maittavaa ja syötyä tuli jopa liikaa, kun lähes koko päivä oltiin oltu syömättä. Etenkin tuo alku- ja jälkiruokapöytä jäivät mieleen. Valikoima oli pienempi kuin buffetissa, mutta laatuun oli panostettu enemmän. Ei voi kuin kehua tuota ravintolaa, kun palvelukin pelasi mainiosti. Pääruoka-valintani sitruuna-voiemulsiossa haudutettu ruijanpallas ei ollut mikään erikoinen, mutta hyvin sekin maistui.

IMG_1078
Sitruuna-voiemulsiossa haudutettua ruijanpallasta, kukkakaalia kolmella tavalla ja siianmädillä maustettua voiherakastiketta

 

IMG_1074
Pöydästä oli upea merimaisema.

 

IMG_1072
Keittiön tervehdys.
IMG_1061
Toinen viikinki.

 

IMG_1064
Laivalla alkuruoka on kuin pääruoka kotona.

 

IMG_1068
Erilaisia alkuruokia ja kylmiä keittoja

 

IMG_1082
Ihania jälkkäreitä.

 

Ennen maihinnousua nautittiin Food Gardenissa erikoisaamiainen. Ensimmäiseksi pöytiin tarjoiltiin lasillinen kuohuviiniä sekä kahvi, tee tai kaakao. Erikoisaamiaisessa on tarjolla runsas valikoima kalatuotteita, lämpimiä aamiaisruokia ja muita aamiaispöydän tuotteita. Ei jäänyt nälkä tuonkaan jälkeen. Mieleen jäi etenkin lämminsavulohimousse, jota on pakko kokeilla tehdä itsekin. Lopuksi jälkiruokana maistuivat muun muassa minibrowniet ja prinsessakakku.

IMG_1091
Kalaa ja lihaa

 

IMG_1086
Food Gardenin upea katto

 

IMG_1093
Tyytyväinen ruokailija

 

Paluumatkalla syötiin puolestaan siinä perinteisessä buffetissa, johon sisältyvät alkuruoat, lämpimät ruoat ja jälkiruoat sekä olut, viini, virvoitusjuomat ja kahvi/tee. Tuo risteilyn pakollinen kohde ei pettänyt tälläkään kertaa.

IMG_1239
Buffetin tarjontaa

 

IMG_1241
Makeita jälkiruokia buffetista, sekä juustoa ja hilloa

 

Invahytti oli käyttöömme turhan pieni, mutta kahdella sähköpyörätuolilla liikkuvalle lähes kaikki hytit ovat. Nostolaite ja suihkutuoli noiden lisäksi tekevät hytistä aikamoisen palapelin. Järjestystä vähän miettimällä tuosta kuitenkin selvittiin.

Toki toivoisi laivoilla näkevän edes hieman suurempia invahyttejä, varsinkin parisängyllisiä tai kahdella siirrettävällä sängyllä varusteltuja, mutta harvoin samaan hyttiin kahta sähköpyörätuolia ajetaankaan. Itse en ainankaan risteilyllä paljoa muuta hytissä tee kuin nuku, joten toimeen kyllä tulee.

Parannettavaa löytyisi seuraavasti. Sänkyjen korkeus avustajan kannalta voisi olla korkeampi, jolloin kääntäminen olisi helpompaa. Kun käytössä on sähköpyörätuoli ja hengitystuki niin pistorasioita toivoisi muutaman lisää. Myös hyllytilaa kaipaisi enemmän. Maiju toivoi wc-tiloihin paria hyllyä alemmalle tasolle, koska kosmetiikkatuotteet eivät oikein mahtuneet mihinkään.

IMG_1200
Invahytin palapeli, suihkutuoli työnnetty vessaan

 

IMG_1205
Wc-tilat

 

Gabriellan yleisilme saa ison plussan, maalattu laiva loisti satamassa. Etenkin ravintolatilat olivat sisustettu hyvin ja esteettömyys niissä oli kohdallaan. Tax-free-myymälä oli avara, eikä tarvinnut varoa jatkuvasti tiputtaako tavaraa hyllyiltä. Hajusteosastolla pystyin jopa käymään, kun ilmastointi toimi hyvin.

IMG_1247
Laivan viihdetarjonta hämmensi

 

IMG_1227
Upeita yksityiskohtia sisustuksessa

 

IMG_1216
Tilavaa ja avaraa, helppo liikkua. Uloskin näkee vaivatta!

 

IMG_1218
Hauska idea, näkee ainakin mitä syö

 

Upea kokemus oli käydä testaamassa laivaa ja uudestaankin voisi samaiselle risteilylle mennä. Ruokaa rakastavana Food Garden jäi mieleen ja siitä voisi mielellään itsekin maksaa sen vajaan 50 euroa.

Ruokailun ja hieman paremman hyttiluokan sponsoroi Viking Line. Arvostelu on siitä huolimatta tehty rehellisesti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa