M/S Viking Cinderella risteilylle tie vei

M/S Viking Cinderella ja matka Helsingin kautta Tukholmaan oli meidän matkakohteena kesäkuun puolivälissä.

Kesän ja vuoden ensimmäinen matka käynnistyi keskiviikkona 12. kesäkuuta Jorman liikenne ja Taxi palvelut Oy:n kyydissä. Ei olla käyty Savonlinnan kaupungin ulkopuolella sitten viime vuoden toukokuun, joten oli jo aikakin lähteä liikkeelle. Tällä kertaa tehtiin kunnon suomalaisen kesäinen matka eli päivä Tukholmassa risteily. Ennen ja jälkeen risteilyn oltiin yö hotellissa Helsingissä.

Hotelliksi valikoitui tällä kertaa upea Scandic Grand Central, jossa ollaan yövytty pari kertaa aiemmin. Hotelli on tehty VR:n entiseen hallinto- ja toimistorakennukseen. Vuosi sitten meidän uudeksi suosikiksi mahtavan suuren esteettömän huoneen ansiosta noussut Sokoshotels vaakuna Helsinki oli varattu kumpaankin suuntaan mennessä.
Matkaan lähdettiin keskiviikkona klo 9 perinteisesti taksilla ensin Parikkalaan. Joensuusta Helsinkiin vievässä junassa oli yllättävän vähän lastenvaunuja. Aamulla ei kauheasti ruoka maistunut, koska yleensä en syö noin aikaisin. Ajatuksena oli jo valmiiksi, että syödään junassa gluteenittomat sämpylät. Olin lukenut sosiaalisesta mediasta, että ne olisivat hyviä. Ja olivat ne oikeasti herkullisia.

Sämpylä, jossa on reilusti täytettä.
Tarjolla oli kinkku- ja juustosämpylöitä.

Scandic Grand Central sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä, joten sinne on helppo siirtyä apuvälineiden kanssa. Heti alkuun hotellilla huomattiin, että vasta korjatun suihkutuolin niskatukea ei pystynyt säätämään. Onneksi kekseliäät henkilökohtaiset avustajat löysivät ongelmaan ratkaisun. Seuraavaksi olikin taas nälkä. Oli tarkoitus syödä hampurilainen, mutta junassa syöty sämpylä tuhosi ajatuksen. Päädyin sitten syömään Box Tuohi ravintolan ribsejä, jotka olivat todella hyviä.

Annoksessa oli kolme ribsiä, ranskalaisia ja coleslaw salaattia.
Annoksessa oli kolme ribsiä, ranskalaisia ja coleslaw salaattia.
Topi odottaa lähtöä kassissa.
Topi odottaa lähtöä terminaalissa.

M/S Viking Cinderella

Torstaina luovutettiin hotellihuoneet vasta klo 14 ja lähdettiin etenemään kohti Katajanokan terminaalia. Matka ei ollut pitkä, mutta aika kivinen apuvälineiden kanssa. Perille päästiin hyvissä ajoin ja saatiin jopa odottaa laivaan ajamista. Hytti numero 5000 oli parhaat päivänsä nähnyt aikoja sitten, tuntui kuin aika olisi pysähtynyt 90-luulle. Hytti oli kehuttava kokonsa puolesta, mutta hytin muu olemus ei innostanut kuin nukkumaan siellä.
Saatiin buffet ruokailu järkevään aikaan vasta paluumatkalle, joten ensimmäisenä päivänä päädyimme syömään vähän edullisemmin Melody kahvilassa. Voi kyllä ihmetellä gluteenittomien ruokien vähäisyyttä näin vuonna 2024. Ainoat gluteenittomat lämpimät ruoat olivat hampurilainen ja falafel. Lisäksi löytyi salaattia ja katkarapuleipä. Tuisku söi leivän, joka oli hyvin kuiva, Niin kuiva, että piti syödä vain täytteet. Huono tarjonta on helppo konsti ohjata gluteenittomat henkilöt ravintolaan syömään.

Hampurilainen, ranskalaiset ja dippiä.
Tämä hampurilainen oli erittäin maukas.

Illan aikana käytiin tax free ostoksilla myymälässä, joka ei ollut kovinkaan suuri. Tehtiin muutama ostos hinnoilla, jotka eivät paljon eronneet maasta ostetun hinnoista. Tuisku sentään löysi kaksi Barbieta, joita ei enää muualta saa. Yhteenvetona voisin todeta, että Cinderella ei ole tarkoitettu tax free shoppailijalle, joka ei tarvitse alkoholia elämäänsä. Tarjonta keskittyi nimittäin näihin tuotteisiin.

Käytettiin ensimmäisen illan aikana runsaasti aikaa siihen, että etsimme pääsyä pyörätuolilla aurinkokannelle. Ensin yritettiin etsiä hissiä jolla sinne pääsisi. Kun sitä ei löytynyt, kysyimme lopulta ja tulos oli ikävä. Sinne ei nimittäin pääse ollenkaan pyörätuolilla. Yhdeksännen kannen terassille sentään päästiin, mutta sinne piti mennä yökerho Étagen läpi. Jos haluat muistella ysärin esteettömyyttä, lähde risteilylle Cinderellalla!

Kannella Tuiskun kanssa!
Kullan värinen aurinko laskee mereen.
Torstaina oli upea auringonlasku Itämerellä.

Tässä reissun kahden ensimmäisen päivän kertomus. Seuraava osa ilmestyy hieman myöhemmin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa