Angry Birds -elokuva on huikea

Suomalaisen peliyhtiö Rovion mobiilipelin pohjalta tehty Angry Birds -elokuva sai ensi-iltansa toukokuussa.Tietokoneanimoitu toimintakomedia sai huikean vastaanoton, sillä se oli avausviikonloppunaan lipputulojen ykkönen lähes 40 maassa.

Elokuvan budjetti oli noin 65 miljoonaa euroa, ja sen markkinointiin varattiin noin sata miljoonaa euroa. Elokuva on pyörinyt kolme viikkoa ja se on tuottanut lähes 300 miljoona euroa.

Elokuvan pääosissa näyttelevät Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Bill Hader, Maya Rudolph ja Peter Dinklage. Suomenkielisen version ääninä ovat muun muassa Riku Nieminen, Antti Lang, Joonas Saartamo, Pirjo Heikkilä ja Ville Myllyrinne.

Elokuvassa seurataan Red-nimisen linnun elämää, joka kärsii vihanhallintaongelmista. Muut lintusaaren asukkaat Sakkea, Pommia sekä Teroa lukuunottamatta eivät ymmärrä vihamielisyyttä.

Possujen saapuessa saarelle pahat mielessään vain Red epäilee heitä. Red, Sakke ja Pommi lähtevät etsimään Mahti Kotkaa avukseen. Lopulta Mahti Kotka löytyy, mutta possut ehtivät varastaa munat. Red saa kaikki linnut puolelleen ja he lähtevät pelastamaan munia.

Elokuva oli hauska ja jopa koskettava aikuisen silmin katsottuna. Kannattaakin mennä elokuvateatteriin katsomaan Angry Birds.

maxresdefault (5)

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa