Uusi kahvila Alku Savonlinnassa – Kannattaa käydä

Savonlinnassa ei pääse kovinkaan moneen kahvilaan sähköpyörätuolilla. Viime vuosina avatut uudet kahvilat ovat olleet esteellisiä ja kuulemma hyvät herkut ovat jääneet nauttimatta.Nyt kuitenkin Olavinkadulle on avattu uusi Kahvila Alku, jonne pääsee hyvin pyörätuolillakin herkuttelemaan. Kahvila kertoo olevansa rennon eurooppalainen kahvila Savonlinnan ytimessä.

Käytiin tänään testaamassa Alkua, että pitääkö mainos paikkaansa. Ensimmäinen huomio oli kahvilasta, että tilat ovat tosi avarat. Yleensä pyörätuolilla liikkumista häiritsee aivan liian täyteen ahdetut tilat, mutta nyt on toisin.

IMG_8017

IMG_8018

Kahvilan valikoima vaikutti hyvältä ja laajalta, muun muassa makeita- sekä suolaisiaherkkuja, salaatteja ja smoothieita löytyy. Gluteenittomia ja laktoosittomia herkkujakin löytyi. Tällä kertaa nautin gluteenittoman sekä maidottoman brownien, joka oli todella hyvä. Tosin omaan makuuni ehkä jopa liiankin makea. Normaali kahvi saa myös kiitosta.

Brownie.
Brownie.
Avustajan porkkanakakkua, myös gluteeniton.
Avustajan porkkanakakkua.

Kahvila Alku oli jopa parempi kuin toivoin. Isona plussana 21 asti auki pysyvät ovet. Varmasti tulen jatkossakin herkuttelemaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa