Tekstiä puheella ja bloggaus helpottuu

Olen löytänyt uuden konstin luoda blogikirjoituksia. Google Docs toimisto-ohjelmistosta löytyvä puhekirjoitus-työkalu helpottaa ja nopeuttaa jatkossa kirjoituksien luomista. Työkalu on ilmeisesti ollut käytössä jo pidempään, mutta itselle tämän käyttö on ihan uutta.Ihmeen hyvin tämä ymmärtää luoda tekstiä puheen mukaan. Jonkun verran kuitenkin joutuu korjailemaan tekstiä käsin, mutta nopeuttaa kuitenkin tekstin luomista kohdallani huomattavasti.

Väistämätön tosiasia on se, että voimat käsissäni vähenevät ajan myötä ja kirjoittaminen silloin hidastuu. Sen takia onkin hyvä harjoitella jo valmiiksi käyttämään tällaisia elämää helpottavia juttuja.

Mikä on Google Docs?

Google Docs on Googlen kehittämä toimisto-ohjelmisto, johon kuuluu tekstinkäsittelyohjelma ja taulukkolaskentaohjelma. Docs täysin ilmainen palvelu eli se vaatii ainoastaan Google Account -käyttäjätunnuksen luomisen.

Google Docsin tiedostoihin pääsee käsiksi mistä tahansa internetyhteydellä ja selaimella varustetusta tietokoneesta.

Dokumentteja voi myös jakaa pilvipalvelimen kautta muiden käyttäjien kesken tai niitä voi myös luoda yhdessä internetin kautta.

 

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa