Helteisen viikon kuulumiset vähän ennakkoon

Viikon kuulumiset tulevat tällä kertaa poikkeuksellisesti ulos jo lauantaina, sillä huomenna sunnuntaina on paljon tekemistä. Huomenna ohjelmassa on nimittäin kummitytön rippijuhlat sekä jalkapallon MM-finaali.

Maanantaina oli aihetta juhlaan, kun Pietar.in saavutti hienon rajapyykin. Blogi on nimittäin ollut täällä internetin ihmeellisessä maailmassa jo kymmenen vuotta. Tuosta löytyy kirjoitus täältä.

Kesä tuli lopulta takaisin ja sen kunniaksi ajettiin torille juomaan kahvia ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Savonlinnan kauppatoria koristavat uudet ajoesteet, joiden aiheena ovat saimaannorpat. Käytiin myös Olavinlinnaa katselemassa.Lämmöstä on saatu nauttia oikein urakalla tämän viikon aikana. Täytyy vain muistaa ottaa rauhallisesti sekä juoda tarpeeksi nestettä ja syödä suolaista. Näin pärjää kohtuudella helteelläkin. Sääennusteen mukaan myös ensi viikolla pitäisi helteiden saada jatkoa.

Maiju leipoi alkuviikosta oikein maukasta kinuski-appelsiinikääretorttua. Täytteeseen on käytetty muun muassa Valion kinuskituorejuustoa. Kuvausta varten lisäsin päälle myös hieman lapsuudesta tuttua Fanny-vanukasta.

Intialaistyyppinen ruoanlaittojuusto paneer oli aiemmin tuttu ravintolasta, mutta nyt päätin kokeilla valmistaa siitä itse ruokaa. Tein siitä cashew-paneeria ja sen resepti löytyy täältä.

Laitoin keväällä tomaattiviipaleita multaan kokeillakseni lähteekö niistä oikeasti taimet kasvamaan. No lähtihän niistä ja nyt ne ovat komean näköisiä. Seuraavaksi jännitetään, että tuleeko niistä satoa. 🙂

Lyhyesti kerrottuna kulunut viikko oli tämmöinen. Toivottavasti teillä oli myös mukava viikko ja lämmintä on riittänyt.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa