Odotettu muutto kotiin kruunasi kesäisen helleviikon

Tämän kuluneen hyvin lämpöisen sekä kesäisen viikon kohokohta on ollut muutto takaisin. Muuten viikkoon on mahtunut ihanaa lämmöstä nauttimista sekä yllättäen grillaamista ulkona.
Äskettäin vasta kauhisteltiin Maijun kanssa sitä, että pitää lähteä remontin takia pois kotoa lähes kahden kuukauden ajaksi. No aika kuluikin varmaan vuodenajasta johtuen yllättävän nopeasti ja tämän viikon torstaina päästiin jo muuttamaan takaisin kotiin.

Savonlinnan vuokrataloissa asuminen hetken aikaa ei ollut kovin suurta herkkua. Asunnon ilmanvaihto oli suoraan sanottuna onneton. Heti alkuun koettu jauhesammutin hyökkäys ei myöskään mieltä kohentanut. Tai se, että toiseksi viimeisenä päivänä polkupyörän korista oli revitty pois metalliosa, joka jäi lopulta pinnojen väliin. Tuossa olisi voinut käydä todella pahasti.

Eteinen sotkussa.

Muutto ja sen kunniaksi pizzaa

Muuton kunniaksi tilattiin perinteisen kaavan mukaan pizzaa, yllättäen Kotipizzasta. Tämän koronan myötä Savonlinnan Kotipizza alkoi kuljettaa ruokaa myös kotiin. Tämä on lisännyt ainakin meidän pizzan syöntiä runsaasti. Tai oikeastaan voisi sanoa, että vakiopizzeria vaihtui.

Kotipizzan gluteenittomat pizzat ovat todella hyviä ja mielellään tästä laadusta maksaa vähän enemmän. Tällä kertaa täytteeksi valikoitui jauhelihakastike, kebab ja kirsikkatomaatti. Hyvin maistuu helteellä.

 

Hyvää pizzaa.

Minä olen nauttinut tällä viikolla suunnattoman paljon näistä helteistä. Tuntuu oikeasti siltä, että olen herännyt pitkästä aikaa kunnolla eloon. Pitää nyt nauttia näistä helteistä nämä lyhyet hetket. Kohta on nimittäin taas kylmä ja talvi sekä kaikkea muuta mahdollista.

Yleisen hyvinvoinnin takia on mukava välillä vähän viilentyä ilmojen. Nimittäin rakkaan Maijun lihassairaus ei tykkää helteistä yhtään. Myös henkilökohtaisten avustajien työnantajan roolissa toivoo, että ei tulisi pitkiä helle jaksoja niin työolot pysyvät hyvänä.

Kesämies kotipihassa.

 

Kesämies sijais asunnon pihassa.

 

Kivi leppäkerttuja.

Maisema Saimaalle.

Marjalude pensaassa.

Perjantaina pääsin pitkästä aikaa kokkaamaan omassa rakkaassa keittiössä. Pakastimesta löytyi 60-prosentin alennuksella ostettua niin sanottua #punalappuruokaa reilusti ja niistä valikoitui Saarioisten kasvispyörykät. Eineksiä tosin, mutta hyvä valinta näin helteellä, sillä liesi tuottaa lämpöä hurjasti sisätiloihin. Tämä ruoka valmistui nopeasti, joten lämpö ei kauheasti lisääntynyt.

Onneksi eineksiä voi tuunata alkuperäistä paremmaksi. Ensin  paistoin pyöryköitä vähän pannulla. Sekaan lisäsin tomaattimurskaa, sulatejuustoa, makeaa chilikastiketta ja mausteita. Lopuksi keitin nuudelit ja heitin sekaan. Pyörykät hieman hajosivat, mutta makuhan se ratkaisee.

Kasvispyöryköitä ja nuudeleita.

Sunnuntaina yllättäen päätettiin grillata Muurikka savuton hiiligrillillä. Tällä kertaa päätettiin kokeilla, että miten grilli kulkee mukana, joten otettiin se mukaan. Grillissä tirisi nyt ensimmäisen kerran ahvenfileitä, joista tuli todella hyviä. Suuri kiitos kalastajalle.

Maiju ihailee laivoja. Ruokaa grillissä. Minä grillimaisteri.

Viikon hyvin kesäiset kuulumiset meidän suunnalta olivat siis tällä kertaa tässä. Toivottavasti sinunkin viikko on kulunut hyvin ja se on ollut myös lämmin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.