Kööpenhaminasta kotiin

Lopultakin kolmas ja viimeinen osa kesäkuisesta Kööpenhaminan reissusta on julkaistu. Tämä bloggaus sisältää pari viimeistä päivää Kööpenhaminassa sekä kotimatkan.Toiseksi viimeisenä kokonaisena päivänä Kööpenhaminassa kuljettiin Nyhavnin lähistöllä ilman ihmeellisempää päämäärää. Päädyttiin lopulta Magasin du Nord -tavarataloon. Tuolta ei tullut kuitenkaan ostettua mitään ihmeempää.

Tämmöinen baari tuli vastaan.

Ei kovin esteetön jokiristeily.
Metrolla oli kiva ajella.

Yllättäen nälkä pääsi iskemään ja tarvittiin ruokaa. Ravintolaksi valikoitui hotellin lähellä sijaitseva grilliravintola Jensens Bofhus. Minä söin grillattua lohta pippurikastikkeella sekä lohkoperunoilla. Maiju puolestaan söi grillattua kanaa. Käymisen arvoinen paikka.

Jalkapallon mm-kisat olivat samaan aikaan menossa ja Tanska oli tietenkin mukana. Oltiin Kööpenhaminassa samaan aikaan, kun Tanska pelasi Perua vastaan. Aikamoinen tunnelma oli aistittavissa kadullakin.

Sunnuntaina ajettiin metrolla Kastrupin-asemalle, jossa yllättäen sattui olemaan hissi rikki. Palattiin yksi asema takaisin päin, että päästiin Sininen Planeetta merimaailmaan. Pohjois-Euroopan suurimmassa merimaailmassa on viisikymmentäviisi akvaariota.

Suurin akvaario on seitsemän metriä korkea ja siinä on neljä miljoonaa litraa vettä. Oltiin paikalla, kun oli haikalojen, rauskujen yms ruokailun aika. Näyttävä hetki tuo syöttäminen. Isoimman akvaarion alta kulkee putki, jota pitkin voi kulkea.

Paluumatkalla seikkailtiin lentoaseman metropysäkille, kun ei ollut varmaa toimiiko lähempänä olevan pysäkin hissit. Tuo olikin aikamoinen seikkailu, kun eksyttiin Google Mapsin ohjeilla. Lopulta päästiin keskustaan ja hyvien ruokien ääreen.

Topilla oli hauskaa.
Maiju söi tonnikalaleivän, joka maistui hyvin.
Cafe Vivaldissa lohta, nautaa sekä perunamuusia.

Maanantaina heitettiin hyvästit Kööpenhaminalle ja lähdettiin junalla kohti Tukholmaa. Matka sujui ongelmitta, joten oltiin hyvissä ajoin Scandic Grand Central -hotellissa. Hotelli oli todella upean näköinen, mutta palvelussa oli parantamisen varaa. Sängyn alla oli edellisten asiakkaiden eväitä. Oltiin myös sovittu etukäteen, että saadaan pitää huone pari tuntia pidempään. Jostain syystä tieto ei ollut kulkenut ja usea työntekijä yritti häätää meidät pois. Säädettävistä sängyistä hotelli saa ison plussan.

Hotellin ravintolan palvelu ei ollut sen parempaa. Ruoka kuitenkin oli ehkä jopa koko reissun paras. Kyseisessä annoksessa oli nieriää, parsaa, pottuja, voikastiketta ja mätiä.

Topi villiintyi hotellissa pahemman kerran ja meinasi pudota ikkunasta kadulle. Onneksi Papunen oli valppaana ja pelasti rakkaansa.

Tiistaina kotimatka jatkui M/S Silja Symphonylla kohti Helsinkiä. Matkan tuossa vaiheessa alkaa olla aika väsynyt, joten ei jaksa kauheasti tehdä mitään. Keskiviikkona päästiin iltapäivästä kotiin.

Reissu oli aikamoinen kokemus, josta selvittiin hyvällä tiimityöllä. Nosturin hajoaminen jo menomatkalla toi aikamoisen jännityksen matkaan. Lopulta reissu oli antoisa ja piristävä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa