Facebookiin kyllästynyt – Voidaanko asialle tehdä jotain?

Olen ylistänyt Facebookin mukanaan tuomia mahdollisuuksia useasti. Nyt minulle on kuitenkin iskenyt vakava kriisi, sillä tunnen olevani kyllästynyt Facebookiin.

Minulla on Facebookissa yli 4 000 kaveria ajoilta, jolloin oli kuulemma hienoa olla kauheasti kavereita. Viime aikoina olen kylmästi poistanut kavereistani henkilöitä, joilla ei ole mitään muuta jaettavaa kuin esimerkiksi kiihkoilu maahanmuuttajista tai uskonnosta.Minua ärsyttää myös useat ryhmät, joissa ei enää osata tai edes haluta osata käydä järkevää keskustelua. Ja sitten, jos osataan niin samoista aiheista avataan viikon välein uusi keskustelu. Siitä sitten lähtee käyntiin samat väännöt, eikä mitään opita. Entäpä sitten, jos itse tiedät vastauksen johonkin asiaan ja yrität neuvoa niin siitähän ei hyvä seuraa. Aina löytyy joku, joka tietääkin asian paremmin ja sitten hyökätään sanallisesti kimppuun.

Toisaalta en kuitenkaan halua kadota Facebookin maailmasta kokonaan, sillä joukosta löytyy myös paljon upeita henkilöitä. Heidän päivityksiään on ilo lukea. Pietar.in puolella osataan jostain syystä käyttäytyä, uudistuksen jälkeen ei ole tarvinnut poistaa yhtään kommenttia.

Facebookista on tullut hiljalleen aikuisten leikkikenttä, jossa ei osata kunnolla käyttäytyä. Pitäisikö siis meidän kaikkien miettiä, että miten käyttäydytään ja otetaan toinen huomioon.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa