Älä osta jouluksi krääsää – tue kotimaista työtä tai tee lahjat itse

Joulu se vaan lähestyy kovaa vauhtia ja siihen monelle niin tärkeään aattoon on keskiviikosta enää kaksi kuukautta.



Valitettavasti joulu on nykyään täysin kaupallistettu. Ihmiset ostavat kaikenlaista krääsää jouluksi vaikka eivät sitä edes tarvitsisi. Yleensä ne tavarat jäävät sitten hetken huuman jälkeen lojumaan käyttämättömänä.

Mitäpä tuumaisit siitä, että valmistaisit tänä vuonna joululahjat itse. Voit valmistaa taitojesi mukaan vaikkapa villasukat, leikkuulaudan tai mustikkahilloa. Vaihtoehtoja löytyy vaikka mitä, kun vain hetken mietit asiaa päässäsi.

Joulukuusi meni nurin.

Jos taitosi tai aikasi eivät riitä omien joululahjojen tekoon niin vaihtoehtoja myös löytyy. Kaiken ulkomailta tilatun romun sijasta voisit ostaa paikallisesta liikkeestä jotain kotimaista tuotantoa tai vaikkapa lahjakortin. Toki se on kalliimpaa, mutta lahja on kestävä ja tuet samalla suomalaista työtä.

Muista kuitenkin, että joulussa yhdessäolo ja rauhoittuminen on tärkeintä. Et ole yhtään huonompi ihminen, jos sivulla ei ole mahdollisuutta ostaa tai valmistaa lahjoja.

Viime vuonna vietettiin joulu Nurmeksessa Bomballa Maijun kotiseudulla. Ihan mukava oli päästä valmiiseen ruokapöytään, mutta jotenkin se joulufiilis ei ollut sama kuin kotona. Jouluvalmistelut on kuitenkin niin tärkeä osa joulua. Tänä jouluna olemme siis kotona.

Minulle joulussa tärkeintä on rauhoittuminen ja hyvä ruoka. Mikä sinulle on joulussa parasta? Mitä sinä haluaisit joululahjaksi?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa