Joulu on kohta täällä

Joulu on kohta täällä. Eräs ilta joululauluja kuunnellessa syntyi idea kirjoittaa yllättäen meidän joulusta ja myös yleisesti joulusta.
Joulun ajatus on valitettavasti kadonnut nykyisin ihmisiltä ja pääosassa ovat lähinnä lahjat. Niistä pitää tietenkin stressata hurjasti, ettei vain muut tutut osta parempia lahjoja. Tai se on myös kauhea tragedia, jos naapurit ostaa isomman kinkun. Entä ne järkyttävät ruuhkat kaupoissa jo viikkoa ennen aattoa.

Valitettavasti harva meistä osaa nykyään rauhoittua kunnolla joulun viettoon. Joulunakin meidän on pakko päästä someen päivittämään tekemisiämme. Ja tietenkin pitää tietää, että miten muiden joulu on mennyt. Itse valitettavasti kuulun toki myös näihin ihmisiin.

Joulu meidän

Tänä vuonna päätin olla stressaamatta joulusta ja antaa jouluvalmistelujen edetä omalla painollaan. Joululahjoja olen ostanut hyvin maltillisesti muutamalle ihmiselle. Aikaa ostoksiin käytin hetken, sillä aika pitkälti olin suunnitellut ne hyvissä ajoin etukäteen.

Jouluruossa päätimme panostaa ennemmin laatuun kuin määrään. Näin vältytään aivan turhalta liikaa syömiseltä ja roskikseen heitettävältä tähteeltä. Pöydästä löytynee useaa erilaista kalaruokaa, bataattilaatikkoa, gluteenittomia karjalanpiirakoita ja joku itse valmistettu herkku. Tänä vuonna ostin myös kinkkua pitkästä aikaa. Yleensä vähän kinkkua nauttivana olen syönyt sitä pari siivua kylässä.

Meillä ei ole Maijun kanssa ole mitään ihmeempiä jouluun liittyviä perinteitä. Ollaan vietetty joulua kotona, kylässä sekä hotellissa. Tällä kertaa vietetään aatto kotona ja joulupäivänä käydään kyläilemässä.

Joulu lapsuuden.
Minä ja osa sisaruksista jouluna 1991.

 

Lähestyvä joulu saa aikaan tunteita ja sitä alkaa helposti muistelemaan lapsuuden jouluja, kun vanhemmat olivat vielä elossa ja koko perhe koossa. Näin kirjoittaessa tuntee olevansa todella vanha, vaikka ikää on vasta 34-vuotta. Pakko on myöntää, että niitä jouluja on ikävä. Nykyään meillä kaikilla on oma elämämme ja kiireemme, eikä kauheasti ehditä näkemään toisiaan.

Jouluna tulee helposti myös ikävä keskuudestamme jo poistuneita läheisiä. Haluaisin päästä kertomaan kaikille heille kokemiani upeita asioita. Tosin kyllähän he tietävät ja näkevät kaiken mitä teemme. Ja ovat varmasti ylpeitä hyvistä asioista, joita saamme aikaan.

Miten sinä vietät yleensä joulua? Pidätkö kiinni perinteistä vai haluatko jouluun vaihtelua? Mitä ruokia pöydästä löytyy? Jätä kommentti.

Pietarin vuosi oli täynnä muutoksia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa