Juhlaa ja arkea – Miten Pietar.in lokakuu kului?

Vuoden 2018 lokakuu on jo historiaa ja sen kunniaksi tässä tulee vähän muistelua siitä, että mitä menneen kuukauden aikana ehtikään tapahtua.

Lokakuu alkoi kivalla yllätyksellä, kun Maiju leipoi minulle suklaamunkkeja. Olin pyytänyt Maijua leipomaan niitä lähes koko yhdessä asumisen ajan. Muistelin usein kuinka ostin perjantaisinkoulun jälkeen paikallisesta leipomosta suklaamunkin. Söin munkin sitten kotona Sydämen asialla tv-sarjaa katsoessa.Lautasella on suklaamunkkeja.

Kuukauden aikana on tullut otettua paljon luontokuvia ja jotkut niistä ovat jopa onnistuneet oikein hienosti. Tuosta alapuolelta näet onnistuneimpia otoksia. Pääsääntöisesti kuvat on otettu minun Canon järjestelmäkameralla, mutta osa on otettu avustajan Huawei P20 Pro puhelimella. Tuosta puhelimes7 löytyy todella hyvä kamera.

Puun latvat ja taivas

Värejä oksilla

Ajelulla syksyisessä säässä.

Hiljainen Saimaa edessä

Yksinäinen laituri

Lunta ruoholla

Aihetta juhlaan

Meillä oli Maijun kanssa vähän aihetta juhlaan, kun kihloihin menosta tuli kuluneeksi jo viisi vuotta. Naimisissa olemme olleet pari kuukautta vähemmän. Kihlajaispäivän kunniaksi kävimme syömässä Pizzeria Caperossa, josta löytyy yleensä todella hyvää ruokaa ja niin tälläkin kertaa. Maiju söi perinteisesti pepperoni pizzaa. Minä puolestaan söin kanaruukun.

Pepperoni pizza

Kanaruukku lautasella

Kuukaudesta löytyy edellä mainitun lisäksi myös muutakin juhlan aihetta, kun siskoni poika Heikki täytti kaksi vuotta. Lahjaksi pikkuiselle veimme Palomies Sami paloaseman. Lisäksi leivoin juhliin hyvin suklaisen juustokakun.

Synttärisankari leikkii

Heikki avaa lahjaa

Suklainen juustokakku

Kissa Maijun sylissä

Pehmolelut kuten hyvin erikoinen poikamme Topi ja Maijun hartsinuket ovat olleet lokakuun aikana kuvauksen kohteena hyvin paljon. Tässä kuvia heistä. Etenkin Topista on otettu hyvinkin erikoisia kuvia.

Topi pelaa

Topi ja tissi

Sammakko ja panda

Nuket parvekkeella

Keittiössä on kiva olla eli kuuluneessa kuukaudesta olen valmistanut paljon ruokia ja leiponut kaikenlaista. Valmistamistani ruoista on pakko kehua etenkin olutkastikkeessa paistettua possua sekä jauhelihakastiketta.

Meillä kävi kylässä pieni koira, jonka ei pitäisi allergisoida. Kyseessä on amerikankarvatonterrieri. Maiju pääsi syöttämään nakkeja tuolle pikkuiselle koiralle. Ehkä meilläkin voisi joku päivä olla tuommoinen.

Teimme kuukauden aikana myös ekoteon, kun lopetimme muovipillien käytön ja siirryimme käyttäkäännös metallisia. Alkuun uudet pillit vaativat totuttelua, mutta ne ovat oikein käteviä ja säästävät tietenkin myös luontoa. Kiitos tästä kuuluu kerrankin EU:n järkeville päätöksille.

Näin siis kului meidän lokakuu tänä vuonna. Mikä kuvista oli mielestäsi onnistunein? Miten sinun lokakuu kuluin?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa